субота, 17 червня 2023 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза висока. ЗСУ застерегли українців від небезпеки

Загроза висока. ЗСУ застерегли українців від небезпеки
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою. Фото: pixabay.com

Протягом минулої доби Росія завдала чергового ракетного удару по Київщині. Ворог задіяв шість аеробалістичних ракет Х-47 "Кинджал" та шість крилатих ракет "Калібр".

Крім того противник завдав 33 авіаційних удари та здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, повідомив уранці 17 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Окрім руйнування інфраструктури, постраждали мирні люди.

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил та сухопутних військ Збройних сил України усі 12 ракет було знищено. Водночас імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території країни залишається дуже високою", – йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом доби завдав авіаційних ударів по населених пунктах Могриця Сумської області та Бударки на Харківщині. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Леонівка, Костобобрів і Грем'яч Чернігівської області; Зноб-Трубчевська, Чуйківка, Соснівка, Старикове, Бояро-Лежачі, Старі Вирки, Басівка, Степок, Краснопілля, Велика Писарівка Сумської області, а також Уди, Червона Зоря, Глибоке, Липці, Зелене, Тернова, Огірцеве, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Бочкове та Мала Вовча на Харківщині.

На Куп'янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів окупантів зазнали Кам'янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське і Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'янське, Спірне і Серебрянка – Донецької.

На Бахмутському напрямку росіяни завдали авіаударів в районах Білої Гори та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка, Біла Гора, Костянтинівка та Південне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вигадали новий спосіб приховувати втрати – зведення Генштабу

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаудару біля Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли Веселого та Карлівки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Мар'їнки та Побєди. В той же час, здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Максимільянівка та Костянтинівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку агресор завдав авіаційних ударів в районах Пречистівки, Золотої Ниви та Благодатного. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Времівка, Сторожеве, Новосілка та Новопіль Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обстріляв Ольгівське, Полтавку, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір'я, Новоданилівку, Новоандріївку, Малі Щербаки, Кам'янське Запорізької області; Зміївку, Шляхове, Берислав, Козацьке, Інженерне, Зеленівку, Садове, Антонівку, Білозерку, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

В окупованому Маріуполі на Донеччині страйкують водії. Жителі тимчасово захопленого росіянами міста оголосили страйк через невиплату зарплат.

Через злочинну мобілізацію на тимчасово окупованих територіях виник дефіцит робітничих чоловічих рук. Окупантам бракує шахтарів, металургів, інженерів, будівельників, слюсарів, водіїв, лікарів та інших спеціалістів. Найгірша ситуація на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Загроза висока. ЗСУ застерегли українців від небезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути