пʼятниця, 20 листопада 2020 12:40

Загиблих у пожежі дітей мали забрати в батьків-пияків: нові подробиці трагедії

Загиблих у пожежі дітей мали забрати в батьків-пияків: нові подробиці трагедії
На Кіровоградщині пожежа забрала життя 4-х людей, з яких двоє - малолітні діти. Фото: kr.dsns.gov.ua

У вогні у Варварівці Долинського району на Кіровоградщині загинули 4-річний хлопчик та 2-річна дівчинка. Двоє старших дітей лишилися живі, бо в цей час були на заняттях у школі та технікумі.

З дітьми згоріли й батьки. Саме їх у трагедії винуватять сусіди. Ті зловживали алкоголем і не дбали про дітей, ідеться в ТСН.

"Ледачі - це не те слово. Вони ні городу не садили, нічого. П'ють і сплять. Їм дають гроші на дітей. А чи діти їх бачать? Вони ж босі й голі. Вони і вчаділи голі, бідолашні, бо ніхто їх не одягнув", - розповідає сусідка Зіна.

Зайнялося пообіді на веранді хати, вогонь поширився за лічені хвилини. Коли на місце приїхала місцева пожежна команда, а потім рятувальники з райцентру, допомагати вже було нікому: батьки та двоє дітей учаділи, а потім обгоріли. У сільраді кажуть, дітей у цих батьків вилучали двічі. Щоразу мати обіцяла кинути пити і зривалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель родини в полум'ї: назвали ймовірні причини

"Мати із співмешканцем часто зловживали спиртними напоями, і я, як голова сільської ради, за допомогою району двічі вилучав дітей. Мати виправилась, закодувалася, прибрала все. Ми акт обстеження дали і з району повернули в сім'ю. Вона народила ще одну дитину й пішла в глибокий штопор", - розказує голова Братолюбівської ОТГ Анатолій Склярчук.

Дітей хотіли забрати ще раз, але не встигли. Двох менших разом із батьками поховають сьогодні, 20 листопада. У сільраді вже шукають опікунів двом старшим осиротілим дітям.

18 листопада о 13:25 у селі Варварівка Долинського району на Кіровоградщині в приватному житловому будинку виникла пожежа. Загинули 4 людини, двоє з них – діти 4 і 2 років.

Зараз ви читаєте новину «Загиблих у пожежі дітей мали забрати в батьків-пияків: нові подробиці трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути