четвер, 05 грудня 2019 10:57

Загибель 14-річного Дениса Чаленка: назвали причину смерті школяра

Загибель 14-річного Дениса Чаленка: назвали причину смерті школяра
У Прилуках на Чернігівщині 14-річного Дениса Чаленка знайшли мертвим на коліях. Фото - prk.city

14-річний Денис Чаленко із Прилук Чернігівської області загинув не під поїздом.

Правоохоронці спростували попередню версію у результаті проведення десятків судово-медичних експертиз, повідомив начальник Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

"Ми вже маємо результати судово-медичної експертизи, яка проводилася у Києві. Судмедексперт встановив, що смерть дитини настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми з переломами кісток черепа, обличчя та ушкодженням головного мозку. Що ключове: на тілі загиблого немає ушкоджень, які заподіяні руками чи ногами, чи травм від ударів сторонніми предметами. Також немає ушкоджень, які могли б виникнути при вертикальному притисканні потяга. Відтак версія, що підлітка збив поїзд, повністю спростована", - сказав Цуцкірідзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель 14-річного Дениса Чаленка: батьки озвучили вимогу

За його словами, при розтині печінки та нирок загиблого було виявлено 0,74 проміле алкоголю, а в крові - кофеїн. Буде з'ясовуватись, яким чином ця речовина потрапила в організм: внаслідок споживання кави чи енергетичних напоїв. Крім того, одна із судових експертиз спростовує інформацію, що під нігтями хлопця знайдено епітелій та ДНК іншої особи.

"Слідство активно співпрацює з родиною загиблого та її адвокатом. Всю інформацію, яку надають нам офіційним шляхом, поліцейські уважно перевіряють. Заплановане проведення ще декількох експертиз, зокрема комплексної та комісійної судово-медичної, медико-криміналістичної та медико-психолого-психіатричної експертиз. Також ми чекаємо від родичів загиблого домашній комп'ютер хлопчика - ця техніка нам потрібна для проведення відповідних слідчих дій", - сказав Цуцкірідзе.

У ході розслідування справи загалом було проведено 21 огляд місця події та за їх результатами призначено 37 судових експертиз. Додатково за час слідства проведено 7 відтворень події на місці виявлення тіла загиблого, а також допитано майже 460 осіб.

Школяра знайшли на коліях 29 жовтня зі слідами сильного побиття. У версію поліції, що Дениса збив потяг, батьки не повірили. Підозрюють, що його забили до смерті та вже мертвим поклали на рейки під поїзд. Люди вийшли на пікет до місцевого відділку поліції. Батьки домоглися проведення повторної експертизи. Завдяки розголосу справу тепер розслідують слідчі із Києва.

Зараз ви читаєте новину «Загибель 14-річного Дениса Чаленка: назвали причину смерті школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути