пʼятниця, 29 листопада 2019 22:14

Загибель 14-річного Дениса Чаленка: батьки озвучили вимогу

Загибель 14-річного Дениса Чаленка: батьки   озвучили вимогу
Віктор Чаленко, батько загиблого в Прилуках 14-річного Дениса, вимагає покарати некомпетентних поліцейських. Фото - ТСН

Батько загиблого в Прилуках 14-річного Дениса Чаленка вимагає покарати некомпетентних поліцейських, які з самого початку розслідували справу.

29 листопада Віктор Чаленко разом із адвокатом приїхали до Києва в Державне бюро розслідувань, щоб тут розпочали розслідування діяльності прилуцької та чернігівської поліції. Відповідну заяву чоловік подав ще 6 листопада. Однак, як з'ясувалося, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань її зареєстрували тільки 21 листопада.

"Вимагаємо розслідування по експертах, по усіх слідчих, начальнику поліції попередньому. Вони покривали цю справу, приминали. Ми хочемо знати, хто їм платив і кого вони покривали", - розповів Віктор Чаленко, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загадкова загибель 14-річного Дениса Чаленка: експерти знайшли важливий доказ

У ДБР підтвердили, що справу розслідують за статтею "приховування особливо тяжкого злочину". У разі доведення вини підозрюваних - їм загрожує арешт, обмеження або позбавлення волі до 3-х років, пояснила речниця відомства Анжеліка Іванова.

Напередодні через місяць від дня смерті Дениса, статтю, за якою розслідують справу, перекваліфікували на "навмисне вбивство".

Школяра знайшли на коліях 29 жовтня зі слідами сильного побиття. У версію поліції, що Дениса збив потяг, батьки не повірили. Підозрюють, що його забили до смерті та вже мертвим поклали на рейки під поїзд. Люди вийшли на пікет до місцевого відділку поліції. Батьки домоглися проведення повторної експертизи. Завдяки розголосу справу тепер розслідують слідчі із Києва.

Зараз ви читаєте новину «Загибель 14-річного Дениса Чаленка: батьки озвучили вимогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути