середа, 16 грудня 2020 09:49

Загибель 14-місячної дівчинки: що кажуть медики, яких звинувачують рідні

Загибель 14-місячної дівчинки: що кажуть медики, яких звинувачують рідні
На Тернопільщині 14-місячна дівчинка смоктала торбинку, в якій були зернятка кукурудзи. Одне з них перекрило їй дихальні шляхи і вона задихнулася. Фото: pixabay.com

З'явилися нові подробиці про смерть Евеліни віком 1,2 роки із села Качанівка Підволочиського району на Тернопільщині. Дівчинка смоктала торбинку, у якій були зернятка кукурудзи. Одне з них перекрило їй дихальні шляхи і малеча задихнулася. Родичі дівчинки певні: втратили її через медиків, які не надали належної допомоги. Лікарі ж стверджують, що мама з тіткою самі не захотіли лікувати дитину у них і пішли.

Дівчинку в районну лікарню за 10 км від села привезли мати й тітка. Кажуть, їх прийняли в травмпункт, надавали першу допомогу травматолог і гінеколог.

"Як вони це робили? Ніяк! Посвітила телефоном в горло, чи щось в дитини в горлі є, чи нема", — розповідає тітка померлої дівчинки Оксана Платко, передає ТСН.

Після цього, за словами жінки, вони 30 хв. чекали педіатра. Дитина була бліда і задихалася. Ніяких обстежень не робили, направлення в обласну лікарню не дали.

Районний педіатр Богдан Помарянець розповідає іншу історію. Каже, що провели реанімаційні заходи, пропонували рідним "швидку", яка мала б доправити дитину у Тернопіль. Але мати з дитиною самовільно залишили відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3-річна дівчинка вдихнула пластмасову заглушку від холодильника

Тітка підтверджує, що вони пішли. Але лише через те, що дитині тут не надали потрібної допомоги. Довелося їхати в іншу лікарню, яка хоч і поруч, але вже на балансі Хмельниччини. Але й там хірург допомогти не зміг. Сказав, що дівчинці негайно потрібно до Тернополя. Відвезти ж до обласної лікарні могла лише "швидка" Тернопільщини. Тому родина повернулася до Підволочиська. Дитину знову забрали в реанімацію і підключили до апарату штучної вентиляції легень, та це не допомогло. Після розтину медики та рідні дізналися, що причиною асфіксії стало зернятко кукурудзи.

Якби не згаяли кілька годин дорогоцінного часу, то життя дитини можна було б врятувати, кажуть медики. Адже в обласній лікарні є спеціальне обладнання, яким можна було дістати це смертельне зернятко. Правоохоронці розпочали одразу 2 кримінальні провадження: за фактом смерті дитини і щодо лікарів.

Раніше зазначалося, що 12-місячна дівчинка проковтнула поліетиленовий пакет. Це сталося вдома. Батьки негайно звернулися в лікарню, але там не допомогли. Самопочуття дівчинки погіршилося ще в той момент, коли вони виїжджали із селища Підволочиськ. Дитину доправили назад у лікарню машиною швидкої допомоги, але медики лише констатували смерть.

Зараз ви читаєте новину «Загибель 14-місячної дівчинки: що кажуть медики, яких звинувачують рідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути