Ексклюзиви
пʼятниця, 14 жовтня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники стріляють вздовж всієї лінії фронту ‒ Генштаб

Загарбники стріляють вздовж всієї лінії фронту ‒ Генштаб
Російські загарбники обстрілюють українські міста і села вздовж всієї лінії фронту. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники й надалі хочуть повністю захопити Донецьку область.

Зосереджують також зусилля на утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Про це вранці 14 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Росіяни обстрілюють позиції ЗСУ вздовж усієї лінії зіткнення. Підтягують резерви, проводять мобілізацію та вербують найманців.

"Ворог не припиняє завдавати ударів по критичній інфраструктурі та цивільних об'єктах нашої країни. Протягом минулої доби постраждали об'єкти та мирні громадяни населених пунктів Броди, Наливайківка Київської області, Миколаїв та Нікополь. Для завдання ударів противник використав крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотні літальні апарати іранського виробництва", ‒ йдеться у повідомленні.

Загалом минулої доби росіяни завдали два ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі впровадили режим "контртерористичної операції"

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку з мінометів і ствольної артилерії загарбники обстрілювали райони Українського, Атинського, Великої Рибиці Сумської області та Миколаївку на Чернігівщині.

На Слобожанському напрямку били з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Стрілеча, Огірцеве, Стариця, Гатище, Дворічна та Гряниківка. На Краматорському напрямку з артилерії різних типів обстріляли райони населених пунктів Спірне, Терни, Зарічне, Надія, Ольгівка, Торське, Білогорівка, Ямполівка та Травневе.

На Бахмутському напрямку стріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Часів Яр та Опитне.

На Авдіївському напрямку обстріли були в районах населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Водяне, Мар'їнка, Новомихайлівка, Невельське, Первомайське, Золота Нива.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляли райони Вугледара, Новоукраїнки, Времівки, Новоандріївки, Новоданилівки, Дорожнянки, Гуляйполя та Комишувахи. На Південнобузькому напрямку обстрілювали райони населених пунктів неподалік лінії зіткнення. Зокрема, від вогню окупантів постраждали Нікополь та Вищетарасівка.

Запоріжжя вдруге за ніч 14 жовтня опинилося під атакою. У місті були дуже потужні вибухи.

До цього, вночі 12 жовтня російські загарбники знову вдарили ракетами по Запоріжжю і передмістю. Прогриміло не менше семи вибухів.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники стріляють вздовж всієї лінії фронту ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути