Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 02:51

Загарбники аеродрому в Краматорську озброєні автоматичною і снайперською зброєю - ЗМІ

Загарбники аеродрому в Краматорську озброєні автоматичною і снайперською зброєю - ЗМІ
Фото: podrobnosti.ua

У "мирних" громадян, які перебувають біля КПП військового аеродрому в Краматорську, помічені автомати і снайперська гвинтівка.

"Ми вдень (у вівторок - Gazeta.ua спостерігали, коли починалася так звана мирна акція, снайпери мені доповідали: 6 осіб було з автоматами АКСУ, один - зі снайперською гвинтівкою", - повідомив журналістам на аеродромі в Краматорську заступник командира загону спеціального призначення, який відмовився назвати своє ім'я.

За його словами, вдень біля аеродрому було близько 300 "мирних" громадян під російським прапором і прапором так званої " Донецької республіки. Вночі їх кількість зменшилася. Протягом дня вони зробили ряд безуспішних спроб проникнути на територію аеродрому.

"Вони підійшли до огороджувальної колючки і стояли, провокували: перестрибнуть і назад, перестрибнуть і назад. Чистої води провокація (щоб спровокувати вогонь на поразку - Gazeta.ua)", - сказав військовослужбовець.

У свою чергу командир місцевої військової частини Віталій Пилипенко повідомив, що "сепаратисти" вимагали від військових скласти зброю або перейти на їхній бік.

"Сепаратистські структури, які намагаються дестабілізувати ситуацію, не тільки серед мирних жителів, але і намагаються захопити військові частини, що відбулося сьогодні наше з військовою частиною. Я намагався вести переговори. У них чіткий ультиматум: або ви складаєте зброю і йдіть або переходьте на наш бік. Але присягу приймають один раз. Я присягав народові України. Я попередив, що якщо вони спробують зайти на територію аеродрому, це є територією Міністерства оборони, я буду застосовувати зброю відповідно до статуту внутрішньої служби збройних сил України", - сказав Пилипенко.

Він додав також, що завдяки допомозі спецпідрозділів у рамках антитерористичної операції українським військовим вдалося нам зберегти аеродром під контролем і не допустити захоплення зброї. "Зараз утримуємо цю позицію", - сказав Пилипенко

Зараз ви читаєте новину «Загарбники аеродрому в Краматорську озброєні автоматичною і снайперською зброєю - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути