пʼятниця, 26 травня 2023 13:08

"Загальна мобілізація має розпочатися негайно": Пригожин знову розкритикував керівництво РФ

"Загальна мобілізація має розпочатися негайно": Пригожин знову розкритикував керівництво РФ
Ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин відреагував на рейд РДК та легіону "Свобода Росії" у Бєлгородській області. Фото: glavcom.ua

Ватажок російської терористичної групи "Вагнер" Євген Пригожин запропонував прикордонним областям РФ робити додаткові окопи та бліндажі.

Він також порадив потурбуватися про вогневий захист уздовж кордону й наголосив, що загальна мобілізація росіян неминуча. Заяви Пригожина проаналізували в Інституті вивчення війни (ISW).

За словами ватажка "вагнерівців", це дозволить ефективніше оборонятися від можливих військових загроз.

24 травня Пригожин зустрічався з представниками російських областей, які межують з Україною. Говорили, зокрема про рейд "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" у Бєлгородській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW розкрили провали оборони РФ у Бєлгородській області

"Пригожин заявив, що рейд 22 травня загальноросійських проукраїнських сил до Бєлгородської області продемонстрував, що Росії не вистачає сил швидкого реагування, необхідних для захисту своїх кордонів від військових загроз", – зазначають аналітики.

В ISW звертають увагу, що Пригожин знову розкритикував російську владну верхівку. Наголосив, що для виправлення дефіциту робочої сили керівництво країни більше не може "просто клацнути пальцями".

Пригожин переконаний, що загальна мобілізація має розпочатися негайно. Це б дозволило забезпечити мешканців Росії необхідною підготовкою. Мовляв, на цей процес іде від чотирьох до шести місяців.

Аналітики вважають, що нові заявив Пригожина, в тому числі, щодо укріплення регіонів, ймовірно, не матимуть суттєвого ефекту. Однак, сам ватажок "вагнерівців" спробує скористатися тривожною ситуацією в Бєлгородській області. З її допомогою він хоче посилити свій внутрішній вплив.

"Російський добровольчий корпус" (РДК) 25 травня заявив, що його бійці знову потрапили на територію РФ. У своєму Telegram-каналі РДК опублікував відео, відзняте на фоні відділення пошти у селі Глотово Грайворонського міського округу Бєлгородської області.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян – РДК та легіон "Свобода Росії".

Зараз ви читаєте новину «"Загальна мобілізація має розпочатися негайно": Пригожин знову розкритикував керівництво РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути