субота, 04 вересня 2021 13:58

Загадкова загибель 24-річного прикордонника: рідні кажуть - чоловіка вбили

Загадкова загибель 24-річного прикордонника: рідні кажуть - чоловіка вбили
Прикордонника 24-річного Сергія Чіпака знайшли з простреленою головою у селищі Селятин в Чернівецькій області. Сім'я військового вважає, що його навмисно вбили. Фото: tsn.ua

24-річного прикордонника, якого знайшли застреленим під час несення служби у селищі Селятин в Чернівецькій області, звали Сергій Чіпак. Сім'я військового вважає, що його навмисно вбили. І це не перший трагічний випадок в прикордонному загоні, за словами рідної сестри загиблого Анастасії Чіпак.

Сергій близько 03:00 заступив в наряд. У цю ніч йому доручили охороняти ділянку, на якій з одного боку ліс, з іншого — поле і житлові будинки. Близько 03:30 пролунав постріл. Через п'ять хвилин — ще один. Згодом з'ясувалося, що стріляли з боку поста Сергія.

"Нам пояснили, що на кордоні стояли кілька прикордонників. Між ними було близько 800 метрів. Там темно, нічого не видно, тому вони ходять з ліхтарями. Хлопець, який стояв найближче, почув перший постріл і нібито дав про нього знати свому старшому. Вони зробили переклик, тоді Сергій три рази не вийшов на зв'язок. Відповідь старшого була такою: "Я подумав, що немає зв'язку, тому що йшов дощ і був туман", — розповіла Анастасія Чіпак, передає ТСН.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 24-річний прикордонник застрелився під час несення служби

Через деякий час товариші по службі вирушили на пост прикордонника, де знайшли його тіло з простреленою головою. Сім'ю про смерть прикордонника сповістили тільки близько 11 години.

"Про те, що пострілів було кілька, нам відразу сказали в частині. Але потім там же почали говорити, що був один вхід і один вихід у рані. Водночас висновків експертизи ми не бачили — нам її не показують. Нас повели на місце події, показали ділянку, де знайшли Сергія. Коли ми ставили питання, а їх у нас дуже багато, відповіді на них нам не давали. Калюж крові було дві: в метрі один від одного. В одній лежала його шапочка, в другій сам Сергій. Його знайшли обличчям вниз, ноги були навхрест. Зрозуміло, що його перевертали", — додала Анастасія Чіпак.

Чи були на тілі Сергія сліди насильницької смерті, невідомо. Однак на руках у нього помітили садна і синці. Сергій, за словами його сім'ї, неконфліктна людина. На службу заступив за два місяці до трагедії. Рідні його характеризують як врівноважену, чуйну людину, яка намагалася жити справедливо. Конфліктів у Сергія не було на службі. Казав, що на них немає часу. Проте неодноразово був свідком контрабанди. Про це він розповідав рідним. Водночас особливо поширюватися з цього приводу не хотів.

У частині, в якій служив Сергій, і раніше відбувалися подібні інциденти. 18 квітня там нібито знайшли застреленим солдата-контрактника. Батьків у частину не пустили. Смерть списали на "самогубство через нерозділене кохання". Зараз цим займаються у військовій прокуратурі, додала Анастасія Чіпак.

Усі обставини смерті Сергія Чіпака встановлюють слідчі. Справу розслідують за статтею умисне вбивство. З якою саме позначкою - вбивство, самогубство, необережне поводження зі зброєю - зараз невідомо. У самій частині нічого не коментують.

Тіло прикордонника знайшли 19 серпня біля кордону з Румунією. До того він перебував на чергуванні. Обставини випадку з'ясовують правоохоронці. Відкрили кримінальне провадження, триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «Загадкова загибель 24-річного прикордонника: рідні кажуть - чоловіка вбили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути