понеділок, 24 вересня 2018 09:00

Задушили керівника Київобленерго, його дружину - скалічили

Автор: dostyp.com.ua
  24 вересня торік  у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області  у власному будинку вбили 58-річного Івана Поливяного. Був  керівником приватного акціонерного товариства «Київобленерго»
24 вересня торік у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області у власному будинку вбили 58-річного Івана Поливяного. Був керівником приватного акціонерного товариства «Київобленерго»

24 вересня торік у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області у власному будинку вбили 58-річного Івана Полив'яного. Був керівником приватного акціонерного товариства "Київобленерго". Його дружину Галину, 56 років, катували. Вимагали грошей. Забрали 15 тис. грн і золотий перстень.

2-поверховий будинок Полив'яних розташований на околиці Білогородки. Обнесений 2-метровим парканом. Камер відеоспостереження немає. Поряд із обох боків - порожні ділянки. Напад трапився близько 20:00. Грабіжники перескочили через паркан. За кількасот метрів велося будівництво. Того вечора там працювали робітники, але вони нічого не чули.

"Напали 4 у масках. Перелізли через паркан. Господар був у дворі. Його зв'язали, затягли до будинку. Дружину Полив'яного теж зв'язали. Обох били. Вимагали сказати, де сейф. Його так і не знайшли. Чоловіка потягли до іншої кімнати. Його знайшли вже мертвим", — казав тоді Микола Жукович із обласної поліції.

Автор: Обозреватель
  Двоповерховий будинок Поливяних, де стався напад,  розташований на околиці Білогородки. Обнесений двометровим парканом. Камер відеоспостереження немає. Поряд з обох боків — порожні ділянки
Двоповерховий будинок Поливяних, де стався напад, розташований на околиці Білогородки. Обнесений двометровим парканом. Камер відеоспостереження немає. Поряд з обох боків — порожні ділянки

Іван Полив'яний був одягнений у халат. У його кишені експерти виявили 21 тис. грн.

"Гроші знайшли в морзі під час детального огляду тіла. Усі купюри були по 500 грн. На тілі — численні забої, переломи ребер. Помер від удушення. Його дружину били та різали обличчя. Їй надали допомогу в районній лікарні. Від госпіталізації відмовилася", - додав Жукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємця закатували на власній дачі

На Полив'яних напали з метою пограбування, а не задля вбивства. Така була основна версія слідства

"Вони намагалися вибити у подружжя інформацію про сейф, а не отримавши відповіді, вдалися до крайніх заходів. Усі виявлені ознаки вказували на те, що зловмисники не збиралися вбивати господаря", - розповідав начальник поліції Київської області Дмитро Ценов.

Ті, хто спілкувався із Полив'яним, не вірили у версію пограбування та випадкове вбивство.

"Яка це випадковість. Це спланований злочин", - говорив тоді керівник "Бізнес Сікюріті Сервіс" Микола Джига. Проте за що могли "прибрати" високопосадовця, не уточнив.

Полив'яні жили замкнено. Із односельцями не спілкувалися. Після їхнього вбивства сусіди відмовлялися спілкуватися із журналістами. Не розповідають нічого і тепер. Чи залишилася дружина чиновника в селі, про нападників та їхнє затримання нічого невідомо.

Іван Полив'яний понад 30 років пропрацював в енергетиці. Закінчив КПІ. Починав трудову діяльність 1976-го гірським працівником на шахті "Степова" тресту "Павлоградвугілля". У 1984-2003-х обіймав посади старшого майстра, головного інженера та директора Києво-Святошинського РЕМ "Київобленерго". Потім обіймав посаду голови правління ПАТ "Кіровоградобленерго". Із квітня 2013-го - голови правління "Одесаобленерго". У січні 2015-го був призначений головою правління "Київобленерго". Був двічі одружений, мав 2 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Задушили керівника Київобленерго, його дружину - скалічили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути