пʼятниця, 16 грудня 2022 20:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"Забирали навіть бомжів" ‒ полонені бойовики терористичної ЛНР розповіли про "мобілізацію"
7

Примусово мобілізовані бойовики терористичних ЛДНР масово кидають зброю та здаються в полон.

Служба безпеки України допитує цей контингент "вояків" і збирає доказову базу злочинів росіян проти України для міжнародних судів. Про це у Facebook повідомляє ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

СБУ допитує полонених бойовиків із терористичної ЛНР
Фото: facebook.com/ssu.sievierodonetsk
СБУ допитує полонених бойовиків із терористичної ЛНР
СБУ допитує полонених бойовиків із терористичної ЛНР
СБУ допитує полонених бойовиків із терористичної ЛНР
СБУ допитує полонених бойовиків із терористичної ЛНР

Нещодавно в полон здалися вісім учасників незаконних збройних формувань. Усі вони ‒ мешканці тимчасово окупованих Ровеньок, Стаханова, Алчевська й селища Хороше на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас х*й відводити хочуть, сказали стояти до останнього" ‒ російський загарбник не вірить, що виживе на фронті

"Кілька з них вже мали бойовий досвід 2014 року. Але більшість були "мобілізовані" російськими військовими та представниками окупаційних правоохоронних органів посеред вулиці. За їхніми словами, до путінського війська забирали навіть бомжів, яких змушували ночувати на вулиці через захворювання та воші. Їх насильно привозили до військкоматів, вимагали документи та вже не випускали", ‒ ідеться у повідомленні.

Полонені бойовики розповіли, що командування розподілило їх до "6-го козачого полку" на різні посади й відправило до селища Володимирівка, а звідти – у лісосмугу неподалік від Ягідного й Бахмутського.

"Нині із полоненими проводяться відповідні слідчі дії для документування їхніх злочинів проти України. Вони співпрацюють зі слідством і закликають співслужбовців скласти зброю", ‒ повідомляють в СБУ.

Російські окупанти на Донеччині масово дезертирують, голодують, потребують елементарних речей. Командування не дає їм не те, що відпусток – навіть не відпускає з позицій. Тому мобілізовані росіяни просто розбігаються, поскаржився матері російський окупант у розмові, перехоплення якої опублікувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Російські окупанти в дзвінках своїм рідним скаржаться на те, що реалії російської армії докорінно відрізняються від того, що малює російська пропаганда: із забезпеченням бардак, оснащення немає, підрозділи небоєздатні, втрати – величезні.

Зараз ви читаєте новину «"Забирали навіть бомжів" ‒ полонені бойовики терористичної ЛНР розповіли про "мобілізацію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути