четвер, 13 квітня 2023 11:19

Заарештували майно Новинського

Заарештували майно Новинського
Заарештовано майно проросійського олігарха Вадима Новинського. Фото: slovoidilo.ua

За матеріалами Служби безпеки арештовано майно проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресору.

До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива, повідомила пресслужба СБУ.

Загальна сума арештованого майна перевищує 3,5 млрд грн. За даними слідства, щоб уникнути санкцій РНБО, Новинський хотів перереєструвати свої індустріальні об'єкти на декілька афілійованих комерційних структур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсанкційного Новинського у рясі "зловили" в Цюриху

"Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів. За матеріалами СБУ, Мін'юстом вже скасовано незаконні дії реєстраторів щодо низки підприємств олігарха", – йдеться у повідомленні.

Розслідуючи справу щодо пособництва російським агресорам, співробітники СБУ провели обшуки в офісах підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів.

"Знайдено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності", – зазначають в СБУ.

Санкції проти екснардепа Вадима Новинського РНБО запровадила 2 грудня минулого року.

А ще в липні Верховна Рада достроково припинила повноваження позафракційного народного депутата, колишнього "регіонала" Новинського.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували майно Новинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути