вівторок, 08 липня 2014 16:01

За виступи на Майдані бізнесмену Балашову не дають закордонний паспорт

За виступи на Майдані бізнесмену Балашову не дають закордонний паспорт
Фото: lenta-ua.net

Окружний адміністративний суд міста Києва переніс розгляд справи про запит слідчого управління при президентові Росії Путіні на розшук українського бізнесмена Геннадія Балашова, передає кореспондент Gazeta.ua.

Засідання тривало півгодини, перенесли його на 29 липня, оскільки МВС ще не зібрало даних стосовно розшуку Балашова.

Росіяни звинувачують бізнесмена у закликах вбивати російських громадян на Майдані у березні і внесли його ім'я до бази розшуку СНД.

"Мене внесли в розшукову базу СНД. Я пішов отримати новий закордонний паспорт, а мені його не дають, бо моє ім'я в базі, я навіть не можу тепер поставити на облік машину. Причина — виступ на Майдані. На їхню думку, я закликав знищувати цих колорадських жуків. Це було в березні, а зараз навіть президент каже вбивати їх", каже Балашов.

Балашов подав до суду, щоб його прибрали з цієї бази розшуку СНД, оскільки, на його думку, це обмежує його громадянські права.

"В базі Інтерполу мене немає, ми перевіряли. Інтерпол би не прийняв, там таким не бавляться. Центр цієї розшукової бази СНД знаходиться у Москві, тому вони кого хочуть, того і вносять туди. Зараз така проблема у багатьох українців. В тому числі і в Коломойського, і в Авакова", додає Балашов.

Зараз ви читаєте новину «За виступи на Майдані бізнесмену Балашову не дають закордонний паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути