пʼятниця, 24 липня 2020 17:02

За вимагання і викрадення людини затримали членів етнічного угруповання
4

Харківські правоохоронці взяли на гарячому членів етнічного угруповання. Місцеві мешканці, які неодноразово мали проблеми з законом, викрали людину та вимагали викуп.

За звільнення потерпілого зловмисники вимагали $20 тис., повідомили в пресслужбі МВС.

Харківські правоохоронці заримали етничне угрупування викрадачів
Фото: mvs.gov.ua
Харківські правоохоронці заримали етничне угрупування викрадачів
Харківські правоохоронці заримали етничне угрупування викрадачів
Харківські правоохоронці заримали етничне угрупування викрадачів

Зловмисники приїхали до будинку 39-річного чоловіка з вимогами сплатити неіснуючий борг. Потерпілий відмовився передати кошти вимагачам, оскільки, за його словами, жодних боргових зобов'язань не мав.

Спершу члени угруповання погрожувати побити чоловіка, а потім схопили, посадили в авто та вивезли в невідомому напрямку. Батькові потерпілого сказали, що повернуть сина за викуп - $20 тис.

Інформацію про викрадення людини з метою викупу отримали співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції (ДСР). Спільно із колегами з Харківського управління карного розшуку оперативники спланували спецоперацію зі звільнення бранця.

Правоохоронці отримали та проаналізували велику кількість інформації: опитали десятки свідків, вилучили й розшифрували матеріали з камер відеонагляду, опрацювали дані, отримані під час санкціонованих негласних слідчих (розшукових) дій.

Зібравши всю необхідну інформацію, оперативники скоординували дії та залучили до проведення спецоперації бійців КОРДу, оскільки зловмисники були озброєні та погрожували батькові потерпілого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бандити шантажували заможних містян картярськими "боргами"

Під час передачі викупу вимагачів затримали. За місцями проживання їх та близького оточення слідчі проводять санкціоновані обшуки.

Наразі життю та здоров'ю звільненого чоловіка нічого не загрожує.

Відомо, що всі троє фігурантів – учасники етнічної організованої групи віком від 28 до 39 років, мешканці Харківської області. Вони вже мають багату кримінальну історію: були судимі за побиття та майнові злочини.

Найближчим часом затриманим вручать повідомлення про підозру за вимагання та викрадення людини. Їм загрожує до 7 років ув'язнення.

У Харківській області розкрили організоване злочинне угруповання, яке очолював лідер на прізвисько "Князь". 23 липня затримали 4 лідерів та активних учасників. Злочинці займалися вимаганням, рейдерством і умисними вбивствами у Харківській, Дніпропетровській і Полтавській областях.

Зараз ви читаєте новину «За вимагання і викрадення людини затримали членів етнічного угруповання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути