Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2022 12:13

За розгін студентів на Майдані: суд дозволив спецрозслідування щодо Сівковича

За розгін студентів на Майдані: суд дозволив спецрозслідування щодо Сівковича
Суд дозволив проводити розслідування щодо ексзаступника РНБО Володимира Сівковича. Фото: liga.net

Суд дозволив здійснювати спеціальне розслідування щодо колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича.

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальну справу за підозрою Сівковича у силовому розгоні акції протесту під час Революції Гідності. Досудове розслідування дасть можливість заочно скерувати обвинувальний акт до суду. Про це йдеться на офіційному сайті ДБР.

Колишній заступник секретаря РНБО був "натхненником та організатором" силового розгону студентів з майдану Незалежності у Києві в ніч проти 30 листопада 2013 року. Як встановило слідство, для цього експосадовець змовився з колишнім головою Київської міськдержадміністрації та вплинув на начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в його ж кабінеті.

"Він вмовив правоохоронця віддати наказ працівникам міліції про звільнення силовим методом майдану Незалежності від громадян, які реалізовували своє конституційне право на мирні збори", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін перестав розуміти реальність" – аналітик пояснив, чому Росія прорахувалася

У результаті виконання злочинного наказу співробітниками міліції та внутрішніх військ МВС 127 українців отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

"Близько 300 учасників зборів були витіснені від Монумента Незалежності та пам'ятника засновникам Києва за межі площі у напрямках вулиць Інститутська, Архітектора Городецького та Хрещатик. При цьому правоохоронці перевищували службові повноваження, застосували насильство, використовували спеціальні засоби - такі як кийки "ПР-73", "Томфа" тощо", - зазначили в ДБР.

Сівковича підозрюють в організації незаконного перешкоджання проведенню мітингів і організації перевищення влади із застосуванням фізичного насильства. 10 червня 2020 року його оголосили в міжнародний розшук.

Керівництво Російської Федерації хотіло привести до керівництва в Україні прокремлівську особу, заявили наприкінці січня у Міністерстві закордонних справ Великої Британії. В якості потенційного кандидата Кремль розглядає колишнього народного депутата, "регіонала" Євгенія Мураєва, за даними МЗС.

Також британці повідомили, що за їхньою інформацією, Кремль підтримує зв'язки з багатьма колишніми українськими політиками. Серед них керівник Адміністрації колишнього президента Януковича Андрій Клюєв, ексвиконувач обов'язків прем'єр-міністра Сергій Арбузов, заступник голови Ради національної безпеки і оборони Володимир Сівкович, колишній прем'єр Микола Азаров.

Зараз ви читаєте новину «За розгін студентів на Майдані: суд дозволив спецрозслідування щодо Сівковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути