пʼятниця, 17 серпня 2012 20:22

За місяць злодії з Тернопільщини вкрали 11 бетономішалок

16 злочинів вчинили двоє мешканців Чортківського району Тернопільщини протягом місяця. Вони украли 11 бетономішалок, подушки, перини, а наостанок ще й пограбували склад автомобільних деталей.

Про це Gazeta.ua повідомили в секторі зв'язків із громадськістю обласної міліції.

Зловмисниками виявилися молоді люди з одного села. Одному 20 років, іншому – 23. Їх затримали оперативники Чортківського райвідділу УМВС після пограбування складу.

"Першу бетономішалку хлопці побачили на будові у родича. Викликали таксі і попросили перевезти її на іншу будову. Таксист повантажив її у причеп і перевіз за вказаною адресою. Коли злодії зрозуміли, що їх задум вдався – почали красти майже щовечора", - розповіли у секторі зв'язків з громадськістю обласної міліції.

Удень хлопці шукали місця новобудов, а ночами вивозили бетонозмішувачі. Збували їх за третину ціни, тому попит на їх товар був великий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яний рівненській злодій забув мобілку у викраденій автівці

"Якщо нова бетономішалка коштує понад 2000 гривень, то злодії продавали крадене за 600-800. Переважно техніка стояла накрита, її вже не використовували. Тому деякі власники навіть не помітили пропажі. Але дехто таки звернувся до міліції. Зокрема, один священик не знайшов своєї власності на будові і прийшов до міліції із заявою", - пояснили правоохоронці.

Крадії ходили і по закинутих хатах. Там забирали подушки та перини. Та найбільше збитків зазнав власник складу, у якого колись працював один із підозрюваних.

Зловмисник добре знав, що приміщення складу ніхто не охороняє. Разом зі своїм товаришем зняв навісні замки. Двигуни, коробки передач та акумулятори важкі, тож молодики зайшли до найближчого бару у пошуках спільників. Покликали чотирьох хлопців, двоє з яких неповнолітні. Украли комплектуючих на 50 тисяч гривень, а збули за 2 тисячі.

"Злодіїв будуть судити за крадіжки в особливо великих розмірах. Крім того, передбачена і стаття за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність", - зазначили в міліції.

Зараз ви читаєте новину «За місяць злодії з Тернопільщини вкрали 11 бетономішалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути