середа, 16 березня 2022 19:02

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу ЗСУ знищили три ворожі літаки та вертоліт - Генштаб

За добу ЗСУ знищили три ворожі літаки та вертоліт - Генштаб
Знищена техніка окупантів. Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України 16 березня продовжують опір російським загарбникам на всіх напрямках. За добу знищили три ворожих літаки та вертоліт. Окупанти несуть суттєві втрати у живій силі та техніці. Генеральний штаб Збройних сил України оприлюднив оперативну інформацію щодо російського вторгнення в Україну станом на 18:00 16 березня.

"З початку доби підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України знищено два літаки Су-30СМ в Одеській області, вертоліт Ка-52 поблизу Миколаєва та літак Су-34 на Чернігівщині. Дані щодо втрат противника уточнюються. Російські окупанти продовжують зухвало порушувати норми Міжнародного гуманітарного права наносять ракетно-бомбових ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, житлових кварталах, обстрілюють з артилерійських систем та реактивних систем залпового вогню колони мирних жителів під час здійснення евакуації з районів ведення активних бойових дій. Фіксуються факти тримання цивільних осіб у заручниках, пограбування місцевого населення, мародерства та викрадення людей", - йдеться у повідомленні Генштабу.

Через дії окупантів на території ОРДЛО катастрофічна ситуація, повідомляє Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовополонених можна залучати до праці, але є кілька умов - експерт

"У зв'язку з проведеною примусовою мобілізацією чоловіків на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей склалася критична ситуація, що наближає зазначений регіон до гуманітарної катастрофи. Так, в населеному пункті Макіївка, катастрофічна ситуація у місцевих лікарнях, які фактично не спроможні надавати медичну допомогу мирному населенню через брак кваліфікованого медичного персоналу", - йдеться у повідомленні.

На окремих напрямках наші підрозділи перегруповані та перейшли у контрнаступ, повідомляє Генштаб.

"Збройні Сили України продовжують успішно виконувати поставлені завдання щодо відсічі збройної агресії проти України. Тривають заходи щодо здійснення прикриття державного кордону України та морського узбережжя. На окремих напрямках проводиться стабілізаційна операція та виконуються завдання територіальної оборони", - додають у повідомленні.

Від 24 лютого ворожа авіація РФ бомбардує українські міста та села, знищуючи мирних людей. Цивільних загинуло значно більше, аніж військових. Українська влада неодноразово зверталася до НАТО з вимогою закрити небо.

Причиною, чому цього досі не зробили, є страх Заходу до ескалації ситуації. Запровадження безпольотної зони там трактують, як пряме військове зіткнення з Росією. Тому НАТО допомагає Україні системами протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «За добу ЗСУ знищили три ворожі літаки та вертоліт - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути