Ексклюзиви
пʼятниця, 27 жовтня 2023 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу знищено майже 300 загарбників: у ЗСУ повідомили про бої на Таврійському напрямку

За добу знищено майже 300 загарбників: у ЗСУ повідомили про бої на Таврійському напрямку
На Таврійському напрямку тривають запеклі бої. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

На Таврійському напрямку українські війська продовжують завдавати значних втрат російським окупантам.

Так, за минулу добу ЗСУ знищили там майже 300 загарбників, а також шість одиниць техніки та склад боєприпасів ворога. Про це у Facebook повідомляє Об'єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського напрямку.

Загалом, російські загарбники на цьому напрямку фронту за добу завдали двох авіаударів та здійснили 793 артобстріли. Там відбулось 44 бойових зіткнення.

"У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Активно застосовує авіацію, але наші воїни стійко тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Тоненького, Сєверного Донецької області, де Силами оборони відбито понад 20 атак", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія страчує своїх військових за відмову йти в атаку - Білий дім

Окрім того, на Мар'їнському напрямку загарбники безуспішно намагалися штурмувати в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там українські воїни відбили 18 атак противника.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках ворог зберігає військову присутність, здійснює перегрупування сил.

Підрозділи ракетних військ та артилерії ОСУВ "Таврія" протягом доби виконали 1007 вогневих завдань. У результаті загальні втрати ворога склали 286 осіб. Три загарбники здалися в полон.

Знищено шість одиниць військової техніки. Зокрема, танк, чотири бойових броньованих машин та один БпЛА. Українські військові також знищили склад боєприпасів ворога.

Українські війська продовжують контрнаступальні дії на деяких ділянках фронту. Зокрема, ЗСУ мають успіхи у Запорізькій області та відбивають російські атаки в районах Бахмута й Авдіївки. Українські війська дещо просунулись на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Загальні бойові втрати Росії на ранок 27 жовтня становлять понад 297 680 окупантів. За минулу добу українські військові ліквідували ще понад 560 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «За добу знищено майже 300 загарбників: у ЗСУ повідомили про бої на Таврійському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути