четвер, 18 липня 2024 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу ворог застосував понад сотню КАБів: Генштаб повідомив свіжі дані з передової

За добу ворог застосував понад сотню КАБів: Генштаб повідомив свіжі дані з передової
Українські військові відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На фронті протягом минулої доби загалом було зафіксовано 144 бойових зіткнення.

Російські загарбники завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари. Здійснили також 67 авіаційних ударів, задіявши, зокрема, 104 КАБи. Про це вранці 18 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Крім цього, ворог здійснив 4605 обстрілів, 94 з них - із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів в районах 27 населених пунктів Харківської, Донецької та Запорізької областей.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали двох ударів по скупченнях військової техніки і живої сили противника, уразили два пункти управління, засіб ППО, чотири радіолокаційних станції і станції РЕБ та ще два важливих об'єкти ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожі дрони знищено на підступах до столиці - деталі нічної атаки РФ

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії. Тут відбулося 20 бойових зіткнень. Всі - в районах Глибокого та Вовчанська. Окупанти активно задіювали для ударів бомбардувальну авіацію.

На Куп'янському напрямку кількість атак за добу зросла до 11. Сили оборони відбили усі штурмові дії противника біля Синьківки, Новоосикового, Андріївки, Берестового та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили десять атак окупантів неподалік Греківки, Макіївки, Тернів, Торського, а також у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили десять штурмових дій. Ворог намагався просунутись уперед поблизу Спірного, Верхньокам'янського, Виїмки і Роздолівки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили шість спроб противника прорвати оборону ЗСУ. Основні зусилля окупанти за підтримки авіації прикладали у районі Часового Яру.

Загарбники продовжували активно діяти на Торецькому напрямку. Загалом, ворог 29 разів проводив атаки на позиції українських захисників в районах Північного та Нью-Йорка. Завдавав авіаударів КАБами.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 26 штурмів і атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Карлівка, Новоселівка Перша та Яснобродівка, де загарбники за підтримки авіації намагалися витіснити ЗСУ із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили ворожі атаки поблизу Красногорівки, Георгіївки і Парасковіївки, де ворог 12 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку противник здійснив три штурми українських позицій біля Костянтинівки та Новодарівки.

На Оріхівському напрямку відбулось сім бойових зіткнень в районах Малої Токмачки і Новоандріївки. Окрім того, загарбники випустили близько сотні некерованих авіаційних ракет у напрямках Гуляйполя, Лобкового, Рівнополя, Кам'янського і П'ятихаток.

На Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на лівому березі Дніпра. П'ять атак росіян успіху не мали.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без особливих змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями окупанти зберігають військову присутність, обстрілюють населені пунктів з території РФ, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність проти України.

"Майже вздовж всієї лінії зіткнення тривають бої. Українські воїни стримують ворожі атаки. Веде, виснажуючи сили противника, бойову роботу наша артилерія, розвідка, авіація та безпілотні системи", - додали у Генштабі.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 18 липня склали 563 640 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1130 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила сім танків, 12 бойових броньованих машин та 54 артилерійських системи.

Зараз ви читаєте новину «За добу ворог застосував понад сотню КАБів: Генштаб повідомив свіжі дані з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути