четвер, 26 січня 2012 19:12

За 10 годин вогонь знищив 500 кв м Спасо-Преображенського собору

За 10 годин вогонь знищив 500 кв м Спасо-Преображенського собору

Пожежа в Спасо-Преображенському соборі в Болграді Одеської області загасили, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" помічник начальника Головного управління МНС України в області Майя Гринько.

За її словами, загальна підсумкова площа пожежі склала 500 кв.м.

Гринько також додала, що пожежники і в п'ятницю вночі продовжать полив погорілих ділянок будівлі, щоб уникнути повторного спалаху. Причини пожежі встановлюються, завдані збитки відновлюються.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Спасо-Преображенський собор розгорівся з новою силою

Як повідомлялося, близько 7 ранку у четвер загорівся Спасо-Преображенський собор, що знаходиться поряд з центральною площею міста. Близько 9 ранку біля собору обрушився купол. Станом на 11:00 у четвер пожежа вже була локалізована, але все ще не погашена остаточно. О 14.00 пожежа через сильний вітер розгорівся з новою силою, вогонь перекинувся на дах.

З вогнем боролися 9 пожежних підрозділів з Болграда, Ізмаїла і Рені. Крім того, були залучені військовослужбовці дислокованої в Болграді 12-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ВС України, які, за даними Міноборони, змогли врятувати з собору основні матеріальні і культурні цінності.

Спасо-Преображенський собор у Болграді був закладений в 1820, його будівництво завершено в 1838 році. Побудований в стилі суворого класицизму на пожертвування жителів міста. Є пам'ятником архітектури. Висота купола, оформленого коринфськими пілястрами, становить 50 м. Інтер'єр розписаний в 1912-1914 роках художником Павлом Піскарьова в стилі романтизму за ескізами Васнецова. Реконструкція собору почалася в 2001 році.

Зараз ви читаєте новину «За 10 годин вогонь знищив 500 кв м Спасо-Преображенського собору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути