середа, 22 серпня 2012 13:31

З підозрою на сибірку на Запоріжжі шпиталізували 36 осіб

З підозрою на сибірку на Запоріжжі шпиталізували 36 осіб
Після роз'яснювальної роботи, проведеної в районі, до медиків звернулося ще 10 людей. Фото: news.liga.net

Кількість жителів Мелітопольського району Запорізької області, що перебувають на профілактичному лікуванні від сибірської виразки, за останні кілька днів збільшилася з 26 до 36 осіб.

Як повідомив головний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальньов, в Мелітопольському районі за результатами епідрозслідування збільшилося число людей, яким знадобилося профілактичне лікування від сибірської виразки, спалах якої стався на минулому тижні в селі Вознесенка.

"Після випадку виявлення сибірки у корови в мелітопольському селі Вознесенка (Запорізька область) медичне спостереження та профілактичне лікування було встановлено 26 жителям регіону. Це люди, які в ході епідрозслідування були виявлені санітарними службами як особи, що контактували з твариною, що брали участь в обробленні його туші і реалізації. А також люди, що купили м'ясо корови. Після роз'яснювальної роботи, проведеної в районі, до медиків звернулося ще 10 людей", - розповів Севальньов.

Він також зазначив, що "армія осіб", які контактували із зараженою коровою, складається з людей, що купували м'ясні вироби в магазині, де до цього часу вже могло знаходитися м'ясо хворої тварини. Крім того, стало відомо ще про 2 людей, які брали участь у завантаженні м'яса з села і приховували цей факт.

Як зазначили в прес-службі Запорізької регіональної СЕС, на сьогоднішній день число людей, що приймали профілактичне лікування від сибірської виразки, досягло 36 осіб. Серед них 2 особи - чоловік і жінка, обробляли заражену тушу, госпіталізовані, проте їх самопочуття нормальне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із м'ясом хворої на сибірку корови контактували 28 людей - МОЗ

"Будь-яких висипів на шкірі, високої температури, або інших проявів небезпечної інфекції у госпіталізованих немає, вони почуваються нормально", - стверджує головний санітарний лікар Запорізької області.

Як повідомлялося, в селі Вознесенка (Запорізька обл.) 20 серпня зафіксований одиничний випадок падежу великої рогатої худоби: лабораторні дослідження показали, що півторарічна телиця була інфікована сибірською виразкою. Власники тварини, інфікованої сибірською виразкою, реалізували її м'ясо в торговельній мережі.

Спочатку була інформація про 28 людей, які контактували з м'ясом зараженої тварини.

Зараз ви читаєте новину «З підозрою на сибірку на Запоріжжі шпиталізували 36 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути