неділя, 27 лютого 2011 10:09

З охопленої безладами Лівії повернувся літак зі 122-ма українцями

З охопленої безладами Лівії повернувся літак зі 122-ма українцями

Літак Міністерства оборони України Іл-76, на борту якого перебували 185 пасажирів, що прилетів з міста Тріполі, Лівія, приземлився в аеропорту "Бориспіль" о 02.18 у неділю.

Як повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров, на борту літака 122 громадянина України і 63 - громадяни інших країн: сім громадян Росії, п'ять - Білорусі, три - Болгарії, 31 - Узбекистану, 15 - Таджикистану, громадянин Лівії з видом на проживання на Україна, а також громадянин США.

Це вже третій літак, який направила України до Лівії у рамках евакуації своїх громадян з території цієї країни.

У цілому, в період з 23 по 27 лютого в рамках евакуації територію Лівії покинули 337 громадян України, в тому числі: літаками "МАУ" та Міноборони з Тріполі до Києва - 266, літаками МНС РФ з Тріполі і міста Сирт в Москву - 37, літаком ВПС Іспанії до Мадрида - 3, спецлітаком Сербії в Белград - 3, морським транспортом - 28.

Посольствам України у країнах, в яких перебувають наші співвітчизники з Лівії, доручено надавати максимальне сприяння у поверненні наших громадян на батьківщину.

У рамках евакуації України було надано сприяння у від'їзді з території Лівії 145 громадянам інших держав.

Як зазначили прес-службі, в цей час опрацьовують питання направлення в Тріполі в неділю ще одного літака для евакуації наших співвітчизників.

Разом з тим, у неділю в італійський порт Катанья прибувають поромом п'ять громадян України, які працювали в італійській компанії Феретті в Лівії.

Кораблем британських ВМС "Кемберленд", прибуття якого в порт міста Бенгазі очікують в неділю, вивезуть на Мальту десятьох українських громадян, які висловили бажання покинути територію Лівії.

Планують вивезення поромом, орендованим МНС РФ, двадцяти громадян України з міста Рас-Лануф в місто Мармаріс, Туреччина.

Посольство України в Лівії продовжує складати списки громадян України, які хочуть повернутися на батьківщину.

Зараз ви читаєте новину «З охопленої безладами Лівії повернувся літак зі 122-ма українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути