Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2011 19:20

З корупцією борються 26 розрізнених структур, а відповідального немає

З корупцією борються 26 розрізнених структур, а відповідального немає

Ситуація з корупцією в Україні погіршилася. Про це на засіданні парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю заявив голова комітету Валерій Бевз.

"Скажу вам чому, - звернувся він до присутніх чиновників зі урядових структур, які боряться з корупцією. - Я 30 років працював у поліцейських структурах. На питання чому можна відповісти таким чином: окрім кадрових, законодавчих, організаційних та структурних проблем, які ми сьогодні вирішуємо, існує таке поняття, як менталітет. Існує таке поняття, як загальна культура й політична культура. Існує таке поняття, як совість. Ці елементи ми у суспільстві маємо виховувати. Сотні європейських структур нам у цьому не допоможуть".

Бевз припустив, що у Європі подолали масштабну корупцію, бо там інше суспільство.

"У нас маса державних структур. Але немає нікого, хто б відповідав за організаційні питання по боротьбі з корупцією. Є головне управління у МВД, відповідні підрозділи у СБУ, податковій, Генпрокуратурі та на місцях. У нас в країні борються з корупцією 26 структур. Але якщо у президента виникне питання, хто має йому доповісти наскільки ефективно ведеться боротьба з корупцією, відповісти буде нема кому!"

За словами Бевза, в країні має бути єдиний координуючий орган, який відповідатиме за співпрацю цих структур.

"Я пам'ятаю 90-ті роки, коли Кучма створив координаційний комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією при президенті. Я, генерал, коли був начальником УМВС, їхав й, пардон, з чоботів вискакував. Я знав, що таке їхати в Адміністрацію президента і там не дай боже попасти на трибуну й доповідати наскільки ефективно ти працюєш".

Бевз розповів, що у лютому 2005 року цей комітет ліквідував тодішній президент Віктор Ющенко. А у грудні 2010 року його роботу поновив Віктор Янукович.

Як відомо, сьогодні Організація економічного співробітництва і розвитку у Комітеті ВР з питань боротьби із організованою злочинністю та корупцією представила свій звіт про корупційну складову в українській політиці.

Зараз ви читаєте новину «З корупцією борються 26 розрізнених структур, а відповідального немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути