Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2007 10:25

З ефіру "НТВ" зняли сюжет про Абрамовича

Нова програма каналу "НТВ" Головний герой у минулу неділю, 11 лютого, вийшла в ефір без продовження проанонсованого сюжету про дитинство і юність губернатора Чукотки, другої найбагатшої людини у Росії Романа Абрамовича.

Автором репортажу про главу Чукотки був ведучий і один з авторів ідеї Головного героя Антон Хреков. Продовження репортажу про Абрамовича позиціонувалося у день прем"єри як найголовніший сюжет програми. Його заздалегідь проанонсували як в офіційному прес-релізі, так і в міжпрограмному просторі каналу.

Генеральний директор НТВ Володимир Кулістіков заявив, що це було його "особистим рішенням" і "ніяких імпульсів з боку Романа Аркадійовича" він не отримував.

Прем"єра щотижневої програми Головний герой відбулася на НТВ 4 лютого. Вона створюэться на репортажах або нарисах про відомих людей і виходить у прайм-тайм, по неділях о 21:00, що свідчить про її досить високий статус на каналі.

Перша частина сюжету про Абрамовича вийшла в ефір у день прем"єри в самому кінці Головного героя. Її тривалість склала майже 15 хвилин. Автор програми Антон Хреков побував у місцях, де народився і виріс майбутній губернатор Чукотки, поспілкувався з його сусідами. Тому репортаж буяв ексклюзивними з деталями життя Абрамовича: у ньому докладно говорилося про його батьків і деталі їх трагічної смерті.

Не обійшли стороною і московську школу Романа Аркадійовича, його вчителів і перше кохання. Літня і неохайна жінка показала юнацькі фотографії нинішнього глави Чукотки і зізналася журналісту, що в неї були інтимні стосунки з Романом Абрамовичем.

Після закінчення сюжету Антон Хреков проанонсував продовження розповіді про губернатора в наступній програмі. Судячи з дуже високого рейтингу прем"єри головного героя (частка в Москві склала майже 28%, рейтинг - близько 13%), глядачів історія дитинства пана Абрамовича зацікавила.

До четверга на НТВ йшли анонси цього сюжету, але сам він минулої неділі не вийшов, через що програма замість години тривала близько 50 хвилин. Глава НТВ Володимир Кулістіков категорично спростував припущення про те, що це відбулося з ініціативи самого губернатора, заявивши: "Це абсолютно моє внутрішнє рішення. Анонсування часто біжить вперед думки генерального директора, а потім у якийсь момент я дивлюся і приймаю свої рішення. У нашій роботі це звичайна практика: ми щось ставимо в ефір, щось знімаємо".

Кулістіков зазначив, що до першої частини сюжету питань ні в кого з оточення Абрамовича не виникло, і претензії НТВ ніхто не висловлював.

Однак глава НТВ усе-таки не назвав причину, через яку 11 лютого був знятий з ефіру сюжет про Романа Абрамовичі. Від Антона Хрекова коментарів одержати не вдалося.

У прес-службі компанії Millhouse, яка керує активами Романа Абрамовича заявили, що не проінформовані про програмну політику НТВ. Гендиректор Газпром-медіа (основний акціонер НТВ) Микола Сенкевич повідомив, що йому причини зняття матеріалу теж невідомі.

- У НТВ своя інформаційна політика, і я, як акціонер, у ці питання ніколи не втручаюся, - пояснив він.

- Коли я був гендиректором НТВ, то знімав сюжети без вказівки акціонерів і кого-небудь. Тим більше що мова в сюжеті про Абрамовича не як про політика, а про приватне життя Романа Аркадійовича, - додав Сенкевич.

Як відомо, будучи главою НТВ, Сенкевич, зокрема, знімав з ефіру сюжети з програми Леоніда Парфьонова Намедні. А в червні 2003 року скандал з невключенням в Намедні інтерв"ю вдови Зелімхана Яндарбієва закінчився закриттям програми і звільненням із НТВ Парфьонова.

У Кремлі також спростували версію про політичне підґрунтя цієї історії.

- Ми категорично відкидаємо навіть сам думку про можливе втручання в редакційну політику НТВ і конкретно програму Антона Хрекова, - заявив високопоставлений співробітник адміністрації президента.

За матеріалами NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «З ефіру "НТВ" зняли сюжет про Абрамовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути