Ексклюзиви
середа, 02 листопада 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

З Білорусі можливі нові удари по Україні: свіже зведення Генштабу

З Білорусі можливі нові удари по Україні: свіже зведення Генштабу
Російські ракети та безпілотники можуть знову летіти в Україну з території Білорусі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Загроза завдання нових ударів та застосування ударних безпілотників по Україні зберігається. Зокрема, і з території Білорусі.

Водночас на Волинському та Поліському напрямках обстановка – без суттєвих змін, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 2 листопада.

"Республіка Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію Російської Федерації проти України", – наголосили у зведенні.

На Сіверському напрямку минулої доби, 1 листопада, ворог бив з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Гай і Сеньківка Чернігівської області та Мефедівка, Вовківка, Заруцьке, Миропілля, Гірки, Юнаківка, Засілля і Олександрівка на Сумщині.

На Слобожанському напрямку атакував з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Глибоке, Кам'янка, Вільхуватка, Нескучне, Вовчанськ, Козача Лопань, Мілове, Стариця, Стрілеча, Ветеринарне, Уди та Чугунівка.

На Куп'янському та Лиманському напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дворічна, Куп'янськ, Кучерівка, Кислівка, Берестове, Дворічне, Греківка, Зарічне, Іванівка, Котлярівка, Макіївка, Надія, Невське, Ямполівка та Терни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Білорусі заявили, що готуються до нападу зі сторони НАТО

На Бахмутському напрямку противник обстрілював з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Опитне, Зеленопілля та Майорськ.

На Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Мар'їнка, Водяне, Парасковіївка, Кам'янка, Красногорівка, Первомайське, Невельське, Нетайлове та Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Богоявленка, Павлівка, Велика Новосілка, Пречистівка, Вугледар, Новомайорське, Времівка, Нескучне та Парасковіївка.

На Запорізькому напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гуляйполе, Гуляйпільське, Малі Щербаки, Новоандріївка, Оріхів, Павлівка, Залізничне, Дорожнянка, Степове, Ольгівське, Малинівка, Новоданилівка та Червоне.

На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад 18 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Від обстрілів з РСЗВ противника постраждав Нікополь та село Іллінка Дніпропетровської області.

1 листопада британська розвідка заявила, що Росія, імовірно, перекинула на територію Білорусі винищувачі-перехоплювачі, здатні нести балістичні ракети повітряного базування "Кинджал".

Оборонне відомство опублікувало супутникові знімки білоруського аеродрому Мачулищі. Там припарковані два винищувачі МіГ-31К. Союзники стверджують, що біля літаків зберігався контейнер, який, ймовірно, пов'язаний з ракетами "Кинджал".

Британці припустили, що РФ перекинула ці ракети, аби продемонструвати Заходу, що Білорусь дедалі більше залучена у війну проти України.

Зараз ви читаєте новину «З Білорусі можливі нові удари по Україні: свіже зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути