пʼятниця, 13 жовтня 2023 16:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вже відмовляються йти в бій": речник ЗСУ повідомив про шалені втрати окупантів в районі Авдіївки

"Вже відмовляються йти в бій": речник ЗСУ повідомив про шалені втрати окупантів в районі Авдіївки
Українські захисники ефективно "проріджують лави окупантів, спускають їх із бронетехніки на землю". Фото: Генштаб

У районі міста Авдіївки на Донеччині тривають запеклі бої з російськими окупантами, які посилають на штурм значну кількість живої сили в пішому строю.

Останніми днями під час "м'ясних штурмів" ворог втрачає понад 750 солдатів на добу. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За його словами, упродовж поточної доби ворог провів 49 бойових зіткнень і здійснив 27 авіаційних ударів, 831 артилерійський обстріл. 80% усіх атак ворог спрямовує на Авдіївський та Мар'їнський напрямки.

"Ворог продовжує атаки і в пішому строю, поки що в них є заряд, але ми працюємо над цим. Усі наші сили і засоби знищують ворога, і сподіваюся, що скоро все стабілізується", - сказав Штупун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просування ЗСУ на деяких ділянках фронту показали на нових картах бойових дій

Речник сил оборони запевнив, що українські захисники ефективно "проріджують лави окупантів, спускають їх із бронетехніки на землю".

Зокрема, за його інформацією, вчора, 12 жовтня, підрозділи ракетних військ і артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" виконали 1589 вогневих завдань, загальні втрати ворога склали 786 осіб, один здався в полон.

Окрім того, на цьому напрямку знищено 80 одиниць ворожої військової техніки, зокрема: 13 танків, 34 ББМ, 17 артсистем, чотири протитанкові засоби, один засіб ППО, шість БПЛА, п'ять автомобілів, чотири склади з боєприпасами.

Штупун зауважив, що останніми днями спостерігається тенденція до збільшення загальних втрат противника в живій силі - понад 750 осіб на добу.

"Медичні заклади Донецька та прилеглих населених пунктів переповнені пораненими військовими ворога", - зазначив він, додавши, що налякані такими втратами окупанти відмовляються йти в бій.

Російські загарбники не припиняють наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області.

Там не вщухають бої. Окупанти хочуть оточити місто з півдня та півночі. Про це розповів командир 59-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Вадим Сухаревський, пише The Washington Post.

Він також повідомив, що росіяни перекинули під Авдіївку три нові бригади.

Зараз ви читаєте новину «"Вже відмовляються йти в бій": речник ЗСУ повідомив про шалені втрати окупантів в районі Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути