середа, 18 листопада 2020 18:05

В'язень продавав із СІЗО фейкові автомобілі

В'язень продавав із СІЗО фейкові автомобілі
У Миколаєві поліцейські викрили на махінаціях в'язня, який із СІЗО продавав фейкові автомобілі Фото: mk.npu.gov.ua

У Миколаєві поліцейські спіймали на махінаціях в'язня, який із СІЗО продавав фейкові автомобілі.

Зловмисник, який перебуває під вартою у СІЗО, в інтернеті розміщував оголошення про продаж транспортних засобів, з потенційних покупців вимагав гроші за нібито доставку, а отримуючи, зникав, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали шахраїв, які обдурювали іноземців

"Зловмисник, який перебував у Миколаївському слідчому ізоляторі, використовуючи легальні інтернет-майданчики та створюючи фейкові облікові записи, розміщував оголошення про продаж неіснуючих автомобілів за значно заниженими цінами. Під приводом доставки авто до місця зустрічі з покупцем шахрай вимагав переведення на рахунок його мобільного телефону коштів нібито на пальне і в такий спосіб заволодівав грошима довірливих громадян", - сказано в повідомленні.

Під час проведених спільних із працівниками СІЗО заходів у зловмисника вилучили мобільний телефон та сім-картки. Речові докази направлені на експертизу.
Вже встановлені особи, які потерпіли від злочинних дій шахрая. Загальна сума завданих їм збитків сягає майже 80 тис. грн. Встановлюються інші постраждалі. Шахраю загрожує до 3 років позбавлення волі.

У Вінниці поліцейські затримали шахрая-гастролера, який ошукав жінок похилого віку більш як на 120 тис. грн. Чоловік телефонував пенсіонеркам і говорив, що їхні родичі винні в ДТП. Щоб врятувати рідних від "покарання", жінки віддали шахраю гроші.

Зараз ви читаєте новину «В'язень продавав із СІЗО фейкові автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути