субота, 04 червня 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Вручення підозри гауляйтеру Чорнобаївки: назвали його ім'я і розкрили подробиці

Вручення підозри гауляйтеру Чорнобаївки: назвали його ім'я і розкрили подробиці
Псевдоголова Чорнобаївської громади отримав підозру. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Псевдоголова Чорнобаївської громади Херсонської області отримав підозру у колабораційній діяльності. У Службі безпеки України розкрили подробиці про зрадника.

Гауляйтером росіян виявився колишній керівник місцевої автостанції. Звати його Юрій Турульов. Про це розповів речник СБУ Артем Дехтяренко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні партизани розклеїли "інструкції" щодо знищення окупантів: фото

"Чоловік добровільно погодився на пропозицію окупантів очолити незаконний орган влади та обійняв посаду так званого "голови адміністрації Чорнобаївської територіальної громади Херсонської області". Гауляйтер не просто є прихильником "русского мира", але й займається переслідуванням проукраїнські налаштованих мешканців і незаконно розпоряджається комунальним майном", - зазначив він.

Зраднику загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Увечері 29 травня Збройні сили України 22-й раз завдали удару по скупченню російського ворога на аеродромі в Чорнобаївці. Українські захисники, зокрема, знищили склад боєприпасів ворога. Детонація тривала понад годину.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. Увечері 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

Зараз ви читаєте новину «Вручення підозри гауляйтеру Чорнобаївки: назвали його ім'я і розкрили подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути