Ексклюзиви
пʼятниця, 07 червня 2024 11:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог застосував 80 КАБів: Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту

Ворог застосував 80 КАБів: Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом відбулося 90 бойових зіткнень.

Ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах одного ракетного удару із застосуванням двох ракет. А також 44 авіаудари із застосуванням 80 КАБів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України..

Загарбники також задіяли 1436 дронів-камікадзе, з них 22 Shahed, 12 "Ланцетів" і 1401 fpv-дрон, здійснили понад 3900 обстрілів з різних типів озброєння, в тому числі 93 із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

За добу, що минула Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили два місця скупчення особового складу, засіб ППО, РЛС, склад боєприпасів, по одному району зосередження військової техніки та вогневих позицій артилерії.

Уже від початку цієї доби, станом на 10:30 на фронті відбулося 24 бойових зіткнення. Загарбники здійснили два авіаційні удари із застосуванням п'яти КАБів, понад 460 разів обстріляли позиції наших військ та населені пункти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синєгубов розповів про ситуацію на Купʼянському напрямку

На Харківському напрямку ворог активних дій не проводив. Здійснює перегрупування військ.

На Куп'янському напрямку ситуація напружена. Від початку доби відбулося вже чотири бойові зіткнення в районах Піщаного, Дружелюбівки та Греківки. Штурмові дії тривають. Втрат позицій не допущено.

На Лиманському напрямку українськими захисниками відбито три атаки поблизу Тернів та Торського, без успіху для противника. Триває боєзіткнення неподалік населеного пункту Терни.

На Краматорському напрямку ситуація дещо напружена. З початку доби тут відбито дві спроби противника просунутися в районі Кліщіївки. Неподалік Калинівки триває бій.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування російських військ в глибину нашої території. Одна штурмова дія окупантів зазнала невдачі поблизу Новоолександрівки. Ще п'ять ворожих атак тривають поблизу Євгенівки, Сокола та Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони України.

На Покровському напрямку, за уточненою інформацією, за минулу добу ворог зазнав втрат: 249 окупантів вбитими та пораненими, знищено чотири бойові броньовані машини, артилерійську систему та автомобіль.

На Курахівському напрямку штурмові дії противника поблизу Георгіївки успіху не мали.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали: 85 осіб вбитими та пораненими, знищено два танки, три бойові броньовані машини, дві артилерійські системи та сім автомобілів.

На Оріхівському напрямку російський агресор здійснив одну безуспішну атаку в районі Копані. Втрат позицій не допущено.

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін.

"Сили оборони України вживають усіх необхідних заходів для стримування наступу противника, виснаження його бойового потенціалу та стабілізації обстановки", - додали у Генштабі.

Внаслідок нічних ударів по тимчасово окупованому Криму пошкоджено дві станції радіолокації (РЛС). Окрім того, є інформація про одного пораненого окупанта.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 7 червня склали 516 080 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1080 загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Ворог застосував 80 КАБів: Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути