понеділок, 24 жовтня 2022 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог відправив в Україну попів із Самари – Генштаб

Ворог відправив в Україну попів із Самари – Генштаб
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін і голова РПЦ Кирило Гундяєв. Фото: East News

Рівень морально-психологічного стану російських окупантів ворог намагається підняти служителями Російської православної церкви.

Окупанти відряджають представників РПЦ з Самарської області РФ до бойових підрозділів в Україну. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Але більшість з них (представників РПЦ. – Gazeta.ua) відмовляються від поїздок у район бойових дій у зв'язку з небезпекою і браком засобів захисту", – пише Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піп російської церкви зрадів знущанням з українських полонених

Російська Федерація продовжує підготовку частини мобілізованих осіб на загальновійськових полігонах і в підрозділах підготовки фахівців окремих спеціальностей.

Під час такої підготовки ворог має суттєві проблеми через некомплект офіцерських і сержантських посад інструкторсько-викладацького складу навчальних частин (полігонів, центрів підготовки).

Це пов'язано зі знищенням більшості таких спеціалістів в Україні. Також – через надмірну кількість мобілізованих. Непоодинокими є випадки призначення на подібні посади осіб рядового складу, які щойно підписали контракт.

На Вінниччині правоохоронці провели обшуки в митрополита Тульчинського й Брацлавського УПЦ МП Іонафана. Під час обшуків знайшли друковані матеріали зі зверненням президента РФ Володимира Путіна й голови РПЦ Кирила Гундяєва.

Гундяєв благословив війну проти України.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про заборону РПЦ в Україні. Розгалужена розвідувально-диверсійна структура РПЦ багато років працювала й продовжує працювати на Путіна. Це питання безпеки України, пояснила авторка законопроєкту.

Зараз ви читаєте новину «Ворог відправив в Україну попів із Самари – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути