неділя, 31 липня 2022 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог систематично обстрілює ЗСУ, аби не дати їм наступати – Генштаб назвав напрямок

Ворог систематично обстрілює ЗСУ, аби не дати їм наступати – Генштаб назвав напрямок
Російські загарбники регулярно накривають вогнем позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники регулярно накривають вогнем позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення на Слобожанському напрямку. Так намагаються утримати зайняті рубежі й не допустити наступу підрозділів Сил оборони.

Також ворог обстріляв об'єкти інфраструктури сіл Залізний Міст Чернігівської та Журавка Сумської областей. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні 31 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Слобожанщині росіяни бояться просування ЗСУ

На Сіверському напрямку окупанти утримують в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи збройних сил Російської Федерації. І ведуть повітряну розвідку безпілотниками.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація змін не зазнала.

"З метою сковування дій Сил оборони, знову продовжено терміни проведення заходів щодо перевірки бойової готовності збройних сил Республіки Білорусь. Цього разу до 6 серпня", – зазначили в Генштабі.

Реактивні системи залпового вогню HIMARS, які Україна отримала від Сполучених Штатів Америки, мають неабиякі успіхи на фронті. На одному з напрямків українські воїни не лише тримають оборону, але й мають змогу поступово просуватися вперед.

Просування наших захисників стало можливим завдяки регулярним ударам HIMARS по російських складах із боєприпасами та командних пунктах ворога. Інтенсивність обстрілів українських позицій з боку росіян значно зменшилася.

Далекобійні системи стрімко змінили ситуацію на фронті. Високомобільні системи HIMARS щоразу завдають удару з нової позиції. Перед атакою ЗСУ можуть використовувати дешеві радянські системи, які відволікають на себе увагу російських ППО. Потім відбувається удар високоточною зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Ворог систематично обстрілює ЗСУ, аби не дати їм наступати – Генштаб назвав напрямок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути