Ексклюзиви
четвер, 07 липня 2022 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог обстріляв Миколаїв і область: розповіли перші подробиці

Ворог обстріляв Миколаїв і область: розповіли перші подробиці
Ворог продовжує обстрілювати Миколаїв з областю. Фото: t.me/mykolaivskaoblrada

Російські загарбники продовжують нещадно гатити по Миколаєву й області.

Зокрема, ввечері 6 липня в Корабельному районі міста через обстріл загорілася суха трав. Про це станом на 8:00 7 липня повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

У Баштанському районі вчора обстріляли дві громади – Широківську й Березнегуватську. Потерпілих немає. Обстріли сіл по лінії розмежування в Березнегуватській громаді тривають.

Також 6 липня зафіксовані обстріли в Миколаївському районі. Зокрема, в селі Новомиколаївка Первомайської громади внаслідок обстрілу загорілися сухостій і зернові полі. Пошкоджені житлові будинки. У селі Білозірка близько 11:00 пошкоджено магазин. У селі Первомайське о 15:40 зазнали пошкоджень приватні сектори й загорілися поля з урожаєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині чекають на важке озброєння для наступу – Кім

Окупанти обстріляли забороненими касетними боєприпасами село Лимани Галицинівської громади вчора близько 11:00. Потерпілих немає.

Сьогодні вранці з 5:19 місто Очаків зазнало обстрілів. Потерпілих немає. Також були обстріли Острівського старостинського округу Куцурубської громади. Зруйноване фермерське господарство, потерпілих немає.

У Вознесенському та Первомайському районах день і ніч пройшли відносно спокійно.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські військові намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

1 липня агресори обстріляли Баштанський і Миколаївський райони Миколаївщини. Поранені 14 людей. Дітей серед них немає. Усіх постраждалих доправили в медичні заклади.

2 липня окупанти вкотре обстріляли низку мирних населених пунктів Миколаївської області. Є загиблі й нові руйнування.

Вранці 5 липня по Миколаєву противники знову завдали ракетних ударів. Одразу про декілька вибухів почали повідомляти місцеві Telegram-канали. На місці кількох вибухів – величезні стовпи диму та пожежі. Лише згодом у місті пролунала повітряна тривога. Обстрілів зазнало не лише місто, а й два райони – Баштанський і Миколаївський.

Зараз ви читаєте новину «Ворог обстріляв Миколаїв і область: розповіли перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути