понеділок, 15 серпня 2022 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог намагається прорвати оборону ЗСУ на Харківщині, але дістає жорстку відсіч

Ворог намагається прорвати оборону ЗСУ на Харківщині, але дістає жорстку відсіч
Російські окупанти намагаються прорвати оборону українських військ на Харківщині. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти намагаються прорвати оборону українських військ на Харківщині. На напрямку Козача Лопань – Уди воїни жорстко зустріли загарбників і відкинули назад.

Ворог продовжує знищувати військові й цивільні об'єкти в Харківській області, щоб не допустити контрнаступ українських Сил оборони. Зокрема, обстріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Слобожанське, Пʼятихатки, Ртищівка, Одноробівка, Соснівка, Слатине, Світличне, Шевелівка, Нове, Дементіївка, Питомник, Руська Лозова, Руські Тишки, Коробочкине та Протопопівка. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 15 серпня.

Також окупанти задіяли авіацію для ударів біля Верхнього Салтова, Соснівки й Ртищівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська РФ атакують Україну у складі шести груп – ISW

На Сіверському напрямку, щоб продемонструвати присутність і сковування підрозділів Сил оборони, ворог обстріляв зі ствольної артилерії райони населених пунктів Басівка, Могриця, Голишівське й Будки Сумської області.

"На Волинському й Поліському напрямках підрозділи збройних сил Республіки Білорусь посилюють охорону ділянки білорусько-українського кордону в Брестській і Гомельській областях. перевіряють бойову готовність збройних сил Білорусі. Орієнтовно це триватиме до 20 серпня. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаударів з території і повітряного простору РБ", – повідомили в Генштабі.

У понеділок, 15 серпня, російська армія продовжила атакувати Харків. Ударів завдали по Салтівському району міста, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У місцевих Тelegram-каналах писали про прильоти поряд з житловим будинком на Салтівці. Також очевидці повідомляли про сильний запах гару в цьому районі.

Об 11:25 мер Харкова Ігор Терехов підтвердив, що в Салтівському районі є двоє поранених. За його словами, ворожий удар традиційно припав на цивільну інфраструктуру міста.

Близько 11:55 повідомляли про п'ятьох поранених. З них госпіталізували чотирьох, двоє – у тяжкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Ворог намагається прорвати оборону ЗСУ на Харківщині, але дістає жорстку відсіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути