неділя, 22 січня 2023 16:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог бреше про наступ на Запоріжжі: яка реальна ситуація

Ворог бреше про наступ на Запоріжжі: яка реальна ситуація
На Запорізькому напрямку російські окупанти не ведуть активних і масштабних бойових дій. Фото: Цензор

На Запорізькому напрямку російські окупанти не ведуть активних і масштабних бойових дій.

Заяви пропагандистів про нібито "прорив" Сил оборони України є фейковими. Про це в ефірі телемарафону заявив начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Єрін.

За його словами, ворог намагається штурмувати позиції Збройних сил України невеликими групами до 10 осіб.

"На окремих напрямках противник дійсно мав певний частковий успіх, але наразі всі позиції відновлені. Противник відкинутий на попередні свої позиції", – заявив Єрін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли настане вирішальний момент війни: у ГУР зробили прогноз

Водночас голова Запорізької ОВА Олександр Старух пояснив, що окупанти заходять невеликими групами, 7–10 осіб, щоб спробувати "намацати оборону", але українські військові готові до цього.

Він також підтвердив, що росіяни брешуть про ті масштаби, якими намагаються наступати на регіон. Він зауважив, що окупанти вже 11 місяців намагаються наступати на Запоріжжя і на Гуляйполе, але успіху не мають.

"Коли в них відбувається ротація, приходять свіжі сили, вони починають знову трохи активніше працювати. Або коли підходять останні дні плану вистріляти щось, вони починають гатити справа-наліво. Ніяких сумнівів не викликає те, що наших сил і засобів, які є в Запорізькій смузі, достатньо", – розповів Старух.

Попри спроби наступу в Запорізькій області, для ефективної можливості наступати російські окупанти не мають на цьому напрямку належних матеріальних і людських ресурсів.

Російські війська погано забезпечуються та огидно навчені, вони вже кілька місяців не можуть провести жодного успішного просування в бік Запоріжжя, повідомляє розвідка Канади.

За даними розвідувальних органів, зараз велику кількість ресурсів РФ витрачає на спроби окупації Донбасі. Територіальні досягнення РФ незначні, а ось втрат Росія зазнала просто колосальних.

Зараз ви читаєте новину «Ворог бреше про наступ на Запоріжжі: яка реальна ситуація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути