субота, 17 лютого 2024 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог активно атакував біля Авдіївки, Бахмута та Мар'їнки - нові дані Генштабу

Ворог активно атакував біля Авдіївки, Бахмута та Мар'їнки - нові дані Генштабу
Українські захисники відбивають ворожі удари на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби російські загарбники найактивніше атакували в районах Авдіївки, Бахмута та Мар'їнки.

Загалом на фронті відбулося 90 бойових зіткнень. Про це вранці 17 лютого повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби ворог завдав вісьмох ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив 137 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, медичні заклади, а також об'єкти критичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали 10 населених пунктів. Під артилерійським вогнем ворога було понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Контрольований відхід": аналітики прокоментували ситуацію в Авдіївці

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українськими захисниками відбито три атаки ворога біля Синьківки Харківської області. На Лиманському напрямку українські воїни відбили 17 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 13 атак окупантів поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 38 атак ворога в районі Ласточкиного, Авдіївки, західніше Бердичів та ще п'ять атак біля Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, 12 разів намагалися прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку наступальних та штурмових дій противника не відмічено. На Запорізькому напрямку ворог три рази безуспішно намагався атакувати позиції українських військ південно-східніше Малої Токмачки.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив чотири безуспішні штурми. Водночас, українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - повідомляє Генштаб.

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу окупантів.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по трьох районах зосередження особового складу, двох районах вогневих позицій артилерії. А також по складу боєприпасів, двох радіолокаційних станціях та двох засобах протиповітряної оборони противника.

Вночі, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

Сирський зауважив, що українські військові завдали ворогу значних втрат.

Зараз ви читаєте новину «Ворог активно атакував біля Авдіївки, Бахмута та Мар'їнки - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути