Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2021 16:30

Волю Стерненку: акції протесту поширюються по Україні

Волю Стерненку: акції протесту поширюються по Україні
Колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко отримав 7 років в'язниці. Він начебто в змові з координатором "ПС" Русланом Демчуком викрав депутата райради заради 300 грн Фото: facebook.com/sternenko

Прихильники активіста Сергія Стерненка, якому суд дав 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна, анонсували протести майже в усіх великих містах України.

У списку міст, який опублікований в Telegram-каналі активіста, станом на 15:00 17 міст. Водночас він оновлюватиметься.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це політична розправа - активіст про вирок Стерненку

У Києві акція протесту призначена на 20:00 під будівлею Офіса президента. На 18:00 акції заплановані в Харкові, Луцьку, Чернівцях та Кривому Розі. О 18:00 протест почнеться в Івано-Франківську та Кропивницькому, а о 19:00 стартує в Дніпрі, Львові, Полтаві, Тернополі, Вінниці, Ужгороді та Запоріжжі. Одночасно з Києвом акції почнуться в Одесі та Варшаві, столиці Польщі.

"7 років і 3 місяці з конфіскацією майна за сфабрикованою справою. Сьогодні вся Україна виходить на вулиці. Бо миритись з цим вироком - це допустити подальше беззаконня від влади", - заявили організатори.

Лідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка, а також координатора "Правого сектору" в Комінтернівському районі Одещини Руслана Демчука засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією частини майна. Вони начебто за змовою викрали у квітні 2015-го тодішнього депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Серед обґрунтувань свого рішення суддя Віктор Попревич назвав те, що Стерненко "негативно ставиться" до партії, до якої належав викрадений – йдеться про партію "Довіряй ділам" мера Одеси Геннадія Труханова.

Зараз ви читаєте новину «Волю Стерненку: акції протесту поширюються по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути