понеділок, 05 лютого 2018 14:53

Волонтеру Краснопольському напередодні смерті мали вручити нагороду

Автор: Facebook Леоніда Краснопольського
  Перед загибеллю волонтера Леоніда Краснопольського із Дніпра     збиралися нагородити званням "Гордість батальйону Донбас"
Перед загибеллю волонтера Леоніда Краснопольського із Дніпра збиралися нагородити званням "Гордість батальйону Донбас"

Перед загибеллю волонтера Леоніда Краснопольського із Дніпра збиралися нагородити званням "Гордість батальйону Донбас". Про це розповів командир 46-го окремого батальйону спеціального призначення ЗСУ "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко, передає "24 канал".

"Протягом всього часу, починаючи з 2015 року, він приїжджав, хвилювався за батальйон, за бійців: як вони одягнені, як вони взуті, як нагодовані, намагався чим міг допомагати. Ми не раз його в знак подяки нагороджували грамотами. Зараз наша комісія розглянула питання про нагородження його званням "Гордість батальйону Донбас", якраз повинні були вручити. Тому для нас всіх це шок і велика трагедія", - зазначив він.

Краснопольського поховають в середу, 7 лютого. Про це повідомив реб Ашер Йосеф Черкаський, передає Укрінформ.

"Похорон заплановано на середу, 7 лютого. Хоча за нашими законами це слід було б зробити ще вчора, але справа в тому, що справа кримінальна і сьогодні буде проведено розтин тіла, хоча це також суперечить законам нашої віри. Також батьки Леоніда зможуть приїхати тільки у вівторок, а наш закон дозволяє очікувати родичів", - сказав реб Ашер.

Похороном волонтера займеться єврейська громада. Прощання з Леонідом Краснопольським пройде об 11.00 у дворі КДЦ "Менора". Поховають його на кладовищі на Запорізькому шосе в Дніпрі.

Автор: qha.com.ua
  Леоніда Краснопольського поховають в середу, 7 лютого
Леоніда Краснопольського поховають в середу, 7 лютого

Краснопольський народився у Донецьку. З 2007 року він працював в індустрії моди директором донецької філії мережі магазинів Terra Nova. У 2009 році Краснопольський, за підтримки модельєра Михайла Вороніна, відкрив своє ательє з пошиття престижного чоловічого одягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина відомого звукорежисера загинула в ДТП

З початку збройного протистояння на Донбасі допомагав української армії на блокпостах. Через донос кілька днів був на опитах у бойовиків. Чоловіка звільнили у результаті обміну, після чого він переїхав у Дніпро. Тут Краснопольський продовжив дизайнерську і волонтерську діяльність. Він почав шити форму для військових і збирав допомогу для військовополонених.

4 лютого у Дніпрі на Набережній Перемоги водій Toyota Prado протаранив Kia, за кермом якого перебував відомий волонтер Леонід Краснопольський.

Зараз ви читаєте новину «Волонтеру Краснопольському напередодні смерті мали вручити нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути