пʼятниця, 18 травня 2012 09:42

Волинська студентка напилася і випала з вікна на 4-му поверсі

Волинська студентка напилася і випала з вікна на 4-му поверсі
Дівчина випала із вікна, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння. Фото: zdorovaukraina.org.ua

До лікарні на Волині потрапила неповнолітня студентка технікуму. Вона у стані алкогольного сп'яніння випала з вікна на четвертому поверсі гуртожитку.

Нещасний випадок стався 14 травня в містечку Берестечко у Горохівському районі Волині. 17-річна дівчина – студентка технікуму – випала із вікна четвертого поверху гуртожитку.

На щастя, незважаючи на численні травми, з якими її шпиталізували, юнка залишилася живою, пишуть Волинські новини.

Як з'ясувалося, студентка вскочила в халепу із власної необережності. Дівчина випала із вікна, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння.

Як свідчить статистика, близько 40% українців у віці від 14 до 18 років вживають "градусні" напої, а щотижневе розпивання пива в Україні серед самої юної публіки за останні чотири роки виросло удвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна рада хоче штрафувати вагітних за паління та споживання алкоголю

Що ж штовхає молодь на вживання алкоголю – розповів кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри педагогіки і психології Олександр Остапйовський.

За його словами, цьому є декілька причин. Зокрема цікавість – адже заборонений плід вабить. Також неповнолітні наслідують родичів, друзів, кумирів у фільмах. У підлітків референтною (авторитетною) групою є оточуючі однолітки, а не старше покоління. Отож, якщо в компанії усталено вживати спиртне, то вони підхоплять цю згубну звичку.

"Не можна відкидати і вплив реклами. Адже коли пиво п'ють кумири дітей, то вони можуть їх наслідувати", - каже Остапйовський. Він нагадав: придбати алкоголь дітям порівняно легко, незважаючи на всілякі заборони.

Також за допомогою спиртного неповнолітні знімають якісь власні проблеми. "Існує вислів: "Алкоголь connecting people". За допомогою спиртного підліток намагається зняти якісь проблеми у спілкуванні з однолітками і розслабитися", - додав психолог.

Окрім того, діти часто беруть приклад із батьків, якщо ті вживають спиртне.

 

Зараз ви читаєте новину «Волинська студентка напилася і випала з вікна на 4-му поверсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути