середа, 18 квітня 2012 22:52

"Кури, бухай, рожай уродів!" - у Львові пройшов марш здорової молоді
24

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні у спальному районі Львова, Сихові, відбувся марш здорової молоді.

О 17:00 близько сотні молодих хлопців та дівчат зібралися у найбільшому районі Львова для пропаганди здорового способу життя. Акцію організували автономні націоналісти із руху "Опір".

"Це вже третій марш здорової молоді у Львові, - розповіла одна з організаторів маршу Олена. – Мета акції пропагувати здоровий спосіб життя. Часто запитують чому це робиться у масках і в такий дивний, здавалося б, спосіб. Так справа у тому, що на телевізор ми не маємо доступу, щоб нести свою ідею. Тому доводиться дивувати людей таким чином. Не на стільки важливо, як вони сприймуть подію, як те, що на неї звернуть увагу і запам'ятають, а з часом зрозуміють і ідею".

Зустріч відбулася біля верхнього Шувару. Там люди сформували блок, у якому і відбувався марш. Попереду активісти тримали великий банер "Автономний опір", ліворуч "Якщо злочинцем стає влада – право бути суддею належить кожному українцю", праворуч "Вийди з-під контролю, правильність до смерті!" із перекресленими значками сигарет, алкоголю фаст-фудів, телевізора та наркотиків.

Також були присутні банери спортивної ініціативи "ЗСУВ" - Здоровий спорт українських вулиць, профспілки "Студентська солідарність" та банер із символом Ідеї нації в дубовому вінку. Багато учасників маршу були в масках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спорт – це сила, водка - могила" - у центрі Львова показали акробатичні трюки

На старті в колону увірвалася п'яний продавець із магазину і почала провокувати людей на бійку.

"Ти хто такий? Ти за яку партію? Чого маску натягнув, як зек у тюрмі? – почала кричати жінка у червоному костюмі. – Я тут в магазині роблю, чого ви тут зібралися?"

Колону супроводжувало 5 міліціонерів. Організатори акції попросили їх забрати провокаторку.

Маршрут ходи пролягав від Верхнього шувару, через проспект Червоної калини, до Санта-Барбари і звідти до кінотеатру імені Довженка.

"А чим погано пити? Казна-що вони городять, - розкритикував акцію хлопець років 25 із цигаркою та пивом. – Нормальний пацан должен пити пиво, іначє він або больний, або не пацан".

Над головами людей майоріли стяги з кельтським хрестом, Ідеєю нації, червоно-чорний та із символікою "Студентської солідарності".

"Досить бухати", "Молодь на стадіони", "Кури, бухай, рожай уродів", "Тверезий! Білий! Гордий!", - ці та інші гасла викрикували учасники ходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові заборонили продаж алкоголю в супермаркетах

Під час руху молодь кілька разів запалювала димові шашки.

"Хорошу ідею пропагують діти, молодці, - сказала 54-річна Вероніка Іванівна. – От тільки мені щось не дуже зрозуміло чого вони так зовні виглядають, але ідея хороша".

Дорогою до колони приєдналося півтора десятка людей.

"У мене тато любить випити, - розповів 12-річний Максим. – Я боюся його, коли він п'яний, тому хочу сам не бухати, як виросту. Ми тут з хлопцями на качелі дивилися, почули, що проти горілки, то тоже рішили покричати за таке".

Закінчилася акція коротким віче біля кінотеатру. Учасники акції пообіцяли продовжувати подібні акції і надалі пропагувати здоровий спосіб життя різними методами.

Зараз ви читаєте новину «"Кури, бухай, рожай уродів!" - у Львові пройшов марш здорової молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

92

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути