середа, 07 червня 2023 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Вода вже не прибуває: міський голова розповів про ситуацію в Новій Каховці

Вода вже не прибуває: міський голова розповів про ситуацію в Новій Каховці
У Новій Каховці вода перестала прибувати. Фото: t.me/news_5ua

У тимчасово захопленій росіянами Новій Каховці вода вже не прибуває.

Місто першим відчуло наслідки підриву росіянами дамби Каховської ГЕС. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Новокаховської громади Володимир Коваленко, передає Gazeta.ua.

За його словами, на цей час затоплені проспект Дніпровський, вулиця Історична і частково вода виходить на вулицю Героїв України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кинули напризволяще: на окупованій Херсонщині люди благають про допомогу

"Затоплене Робітниче селище, це приватний сектор і район 6-ї школи. Очікуємо відхід води та будемо дивитись, які наслідки", ‒ сказав Коваленко.

Окупаційна влада не організувала евакуацію людей. Місцеві жителі виїжджали із затоплених районів самотужки. А російські війська через затоплення ближніх до річки територій відступили вглиб міста.

"Це ті, які були в траншеях вздовж річки. Вони відійшли в глибину міста. Вчора на третій вулиці від Дніпра багато їх було і технічних засобів багато звезли, машин. З колишнього інтернатного закладу вони винесли всі побутові прилади", ‒ додав Коваленко.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалося стрімке затоплення прибережних населених пунктів та частини Херсона. В області оголошено термінову евакуацію.

Підривом Каховської ГЕС російські терористи вкотре довели, що вони є загрозою для всього живого. Росія абсолютно свідомо знищила одне з найбільших водосховищ України. На цьому наголосив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Вода вже не прибуває: міський голова розповів про ситуацію в Новій Каховці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути