субота, 17 грудня 2011 12:50

Влада Казахстану нормалізувала ситуацію та заявила лише про 10 загиблих

Влада Казахстану нормалізувала ситуацію та заявила лише про 10 загиблих

Правоохоронним органам вдалося нормалізувати ситуацію в місті Жанаозен на заході Казахстану, де вчора почалися масові заворушення. Про це сьогодні повідомили у МВС республіки.

Заворушення в Жанаозене почалися в п'ятницю вранці на площі, де проходили святкові заходи з нагоди 20-річчя незалежності республіки. Їх почали звільнені півроку тому нафтовики. Для придушення заворушень у місто були введені спецвійська і бронетранспортери. За дорученням президента країни, на захід республіки вилетіла слідчо-оперативна група на чолі з міністром внутрішніх справ Казахстану Калмуханбетом Касимовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович привітав Назарбаєва у день, коли той дав наказ розстрілювати своїх громадян

За офіційною інформацією, в результаті безладів загинули 10 осіб, госпіталізовано - 75, у тому числі шість поліцейських. Крім цього, як повідомило агентство Рейтер, частина співробітників "Казмунайгазу" сьогодні не вийшли на роботу.

За словами генерального прокурора республіки Асхата Даулбаєва, в п'ятницю вранці "мирні громадяни, які зібралися на центральній площі міста для святкування 20-річчя незалежності республіки, зазнали нападу хуліганських осіб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заворушення в Казахстані: більше 70 вбитих, 800 поранених, 150 заарештованих

Згодом були спалені міська адміністрація, готель, адміністративний будинок компанії "Озенмунайгаз"- дочірньої організації національної нафтогазової компанії" Казмунайгаз". Постраждали будинки в приватному секторі, автомобілі мирних громадян, були розграбовані магазини і банкомати. У місті велася перестрілка.

За фактами масових заворушень були порушені кримінальні справи. Як повідомили в МВС республіки, поліція затримала близько 70 підозрюваних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про більше 70 вбитих, 800 поранених, 150 заарештованих.

Зараз ви читаєте новину «Влада Казахстану нормалізувала ситуацію та заявила лише про 10 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути