вівторок, 26 лютого 2019 18:09

Вирок об'єктивний: що кажуть про рішення суду Зайцевій-Дронову

Вирок об'єктивний: що кажуть про рішення суду Зайцевій-Дронову
Олені Зайцевій, яка була за кермом Lexus, та іншому підсудному – Геннадію Дронову винесли вирок у 10 років позбавлення волі. Обох позбавили права керування транспортним засобом на 3 роки. Фото - ВВС

Київський суд міста Харків виніс вирок у справі про масштабну смертельну аварію в центрі міста, жертвами якої стали 6 людей.

Олені Зайцевій, яка була за кермом Lexus, та іншому підсудному – Геннадію Дронову винесли вирок у 10 років позбавлення волі. Обох позбавили права керування транспортним засобом на 3 роки. Зайцева себе винною визнала, Дронов - ні.

Окрім цього, суд задовольнив низку позовів на стягнення відшкодування моральної та майнової шкоди солідарно з обох підсудних. Позов Світлани Винниченко – 934 тисячі грн; Миколи Пономаренка - 1 млн грн, Ігоря Берченка – 1 млн грн, Людмили Фабріс – 1 млн грн, Тінатін Швецової – 1 млн грн, Юрія Фабріса – 1 млн грн, Оксани Євтєєвої – 1 млн 33 тисяч грн, Оксани Нестеренко – 621 тисяч грн, Олени Власенко – 300 тис грн, Юрія Неудачина – 500 тисяч грн. Загальна сума, призначена судом за завдану моральну і фізичну шкоду становить близько 8 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зайцеву вивели із суду

Обвинувачені мають 30 днів на оскарження вироку. Поки він не набуде чинності, водіїв залишають під арештом.

"Покарання обом водіям об'єктивне, згідно з обвинуваченням. Але в протоколі різонуло, що обидва водії стартували на червоно-жовтий колір світлофора. Фізично, такого не може бути в роботі світлофора, і ця деталь залишилася нез'ясованою. Стоп-лінію на перехресті малювали уже після аварії. Якщо розібратися – суддя дав максимальний термін обом, аби уникнути розправи. Але в апеляції обоє можуть, теоретично, пом'якшити вироки", - каже кореспондентові Gazeta.ua адвокат із Харкова Антон Зубков.

Захист Геннадія Дронова уже готує апеляцію. Чи оскаржить вирок суду Олена Зайцева - поки не відомо.

Сьогодні, 26 лютого, в Київському районному суді Харкові відбувся завершальний етап суду над обвинуваченими в смертельній ДТП на вулиці Сумській, Оленою Зайцевої і Геннадієм Дроновим. Розгляд справи тривав майже рік.

Зараз ви читаєте новину «Вирок об'єктивний: що кажуть про рішення суду Зайцевій-Дронову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути