четвер, 17 листопада 2022 15:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Викрили колаборантів, які організували "приєднання" Донеччини до РФ

Служба безпеки України ідентифікувала нових організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу країни.

Слідчі встановили особи 12 представників створеної російським агресором "громадської палати ДНР". Про це повідомляє пресслужба СБУ 17 листопада.

"Цей окупаційний орган виконував ключові завдання Кремля із підготовки та проведення незаконного плебісциту у захоплених районах Донеччини. До його складу увійшли посадовці-колаборанти з місцевих адміністрацій і комерсанти, які добровільно погодились працювати на бюджет РФ. Під виглядом "громадських" ініціатив вони допомагали Москві приховати злочинні рішення щодо захоплення східних районів України", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому РФ зробила Генічеськ "столицею" окупованої Херсонщини – британська розвідка пояснила

Згідно зі слідством, саме ці колаборанти направили "термінове звернення" до ватажка терористів Дениса Пушиліна з вимогою негайного відокремлення регіону від України та з подальшим приєднанням до складу РФ.

Автор: ssu.gov.ua
  СБУ встановила колаборантів, які ініціювали "приєднання" Донеччини до РФ
СБУ встановила колаборантів, які ініціювали "приєднання" Донеччини до РФ

"Перед підготовкою "листа" зловмисники організували масову агітаційну кампанію серед місцевих жителів на підтримку країни-агресорки. У "заходах" активну участь брали кремлівські пропагандисти і представники ворожих інформресурсів. Зараз слідчі СБУ повідомили всім 12 фігурантам про підозру", – додали в СБУ.

Слідчі вирішують питання щодо оголошення їх у розшук для притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави. Загалом СБУ викрила і повідомила про підозри майже 70 організаторам незаконного "референдуму" у Донецькій області.

Російські війська після відступу з правобережжя Херсонської області можуть перекинути свої сили на Донбас.

Не виключений і Запорізький напрямок. Або підтягування резервів для повторного вторгнення з Білорусі. Про це під час брифінгу 17 листопада розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Зараз ви читаєте новину «Викрили колаборантів, які організували "приєднання" Донеччини до РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути