четвер, 17 листопада 2022 14:05

Росія може перекинути сили з-під Херсона – Генштаб озвучив напрямки

Росія може перекинути сили з-під Херсона – Генштаб озвучив напрямки
Російські війська після відступу з правобережжя Херсонської області можуть перекинути свої сили на Донбас чи Запоріжжя. Фото: slovoidilo.ua

Російські війська після відступу з правобережжя Херсонської області можуть перекинути свої сили на Донбас.

Не виключений і Запорізький напрямок. Або підтягування резервів для повторного вторгнення з Білорусі. Про це під час брифінгу 17 листопада розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

"Противник після відступу з правобережної частини Херсонської області відновлює свої війська та перекидає боєздатні підрозділи на інші напрямки. Для ворога "кричуще" важливо – це встановлення контролю над Донецькою областю, він намагається і зараз здійснювати свої "мрії", – розповів Громов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відбила чергову масштабну ракетну атаку РФ: Ігнат розповів подробиці

Насамперед росіяни можуть зосередитися на перекиданні сил в Донецьку область. Також не виключений Луганський чи Запорізький напрямок.

"Якщо далі брати амбіційні плани противника, він може також спробувати проведення наступальних дій з Білорусі на території Чернігівської та Сумської областей. Але це все у них в планах. І це все вже було в нашій історії й ми гідно давали відсіч. На даний час противник дійсно перекидає свої війська на деякі напрямки, але ми теж вживаємо заходів", – підсумував Громов.

Українські військові в ході контрнаступу на півдні вийшли на рубіж по правому берегу річки Дніпро.

Звільнили до 5580 кв. км нашої території та 198 населених пунктів, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Зараз ви читаєте новину «Росія може перекинути сили з-під Херсона – Генштаб озвучив напрямки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути