пʼятниця, 17 червня 2022 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Використаємо всі методи" - у Зеленського заговорили про повернення Криму військовим шляхом

"Використаємо всі методи" - у Зеленського заговорили про повернення Криму військовим шляхом
Крим можуть повернути військовим шляхом. Фото: East News

Повернення тимчасово окупованого Росією Криму до складу України можливе й військовим шляхом.

Однак підходи до цього питання змінилися з початком повномасштабної війни в країні. Про це в ефірі національного телемарафону заявила постійна представниця президента в Криму Таміла Ташева.

"Питання використання різних асиметричних заходів, зокрема й елементів військових, їх не відкидали в стратегії деокупації і реінтеграції. Питання Криму після 24 лютого й підходи до повернення територій теж змінилися", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керченський міст є ціллю номер один для ЗСУ - Марченко

За її словами, у поверненні півострова необхідно насамперед розраховувати на Збройні сили України. Вона наголосила, що використають усі можливості, які будуть необхідні на момент повернення Криму.

"І для повернення територій використовуватимемо абсолютно всі методи, які будуть нам потрібні для повернення цієї території", - підсумувала Ташева.

Зброя від партнерів допоможе повернути тимчасово окуповані Росією території України. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, ідеться, зокрема, про Крим і Донбас.

15 червня відбулася зустріч у форматі "Рамштайн-3". Начальники штабів і міністри оборони з близько 50 країн зібралися в Брюсселі, де розташована штаб-квартира НАТО. Про посилення військової підтримки України заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін.

Того ж дня президент США Джо Байден оголосив про надання нової військової допомоги для України в розмірі $1 млрд. Також він розмовляв із президентом Володимиром Зеленським і поінформував його про виділення нової військової підтримки ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «"Використаємо всі методи" - у Зеленського заговорили про повернення Криму військовим шляхом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути