неділя, 12 травня 2024 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська РФ захопили кілька сіл на Харківщині - DeepState

Російські загарбники на Харківщині захопили села Стрілеча, Красне, Пильна та Борисівка.

Вони переходять у "червону" зону. Про це повідомили аналітики DeepState.

Окупанти також намагаються закріпитися в населених пунктах Мороховець, Олійникове, Лук'янці, Зелене.

Автор: t.me/DeepStateUA
  Російські окупанти просуваються у Харківській області
Російські окупанти просуваються у Харківській області

"Тривають бої за Глибоке, яке є останнім населеним пунктом перед основним завданням для росіян в цьому районі - зайняти Липці", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, в районі яких сіл ведуться оборонні операції на Харківщині

У районі Вовчанськ війська РФ зайняли села Плетенівка, Огірцеве та рухаються в бік Вовчанська. Загарбники намагаються закріпитися в селах Гатище, Стариця, Бугруватка. Біля останніх двох було помічено велику кількість піхоти, тривають бої.

За даними аналітиків, ситуація продовжує ускладнюватися. Ворог заводить поступово на українську територію все більше сил, безперервно заходить піхота, просувається групами до населених пунктів і намагається там закріплятися, насичуватися і продовжувати рух.

"На підтримці працює техніка в невеликій кількості, артилерія, авіація, а також присутня велика активність БПЛА і РЕБ. Сили оборони намагаються зупинити ворога, наносять ураження. Необхідно приділити більше уваги цьому регіону і нарешті налагодити комунікацію або ворог матиме ще більший успіх, що призведе до дуже негативних наслідків. Хоч і головна задача ворога - відведення уваги з інших ділянок, але без введення резервів ситуація може стати вкрай жахливою. Ворог це розуміє і теперішня ситуація все більше змушує Сили оборони встрягати в цьому районі", - йдеться у повідомленні.

На Харківщині минулої доби тривали бої за прикордонні населені пункти, які перебували в "сірій зоні". Українські захисники там отримують підкріплення і стабілізують смугу, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" Назар Волошин.

За його словами, українські військові завдають противнику вогневого ураження, щоб зірвати ворожий наступ і повністю знищити окупанта.

Зараз ви читаєте новину «Війська РФ захопили кілька сіл на Харківщині - DeepState». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути