Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2012 13:11

Виховательку, яка не встежила за двома дітьми, залишили гуляти на волі

Виховательку, яка не встежила за двома дітьми, залишили гуляти на волі
Суд виніс вирок у вигляді позбавлення волі на чотири роки із відстрочкою на два роки. Фото: zhitomir.info

Вчора, 9 березня Канівський міськрайонний суд Черкаської області виніс вирок мешканці райцентру Драбів Наталі Орєховій. Вона була вихователькою місцевої школи мистецтв. Разом із двома іншими вихователями та 11 дітьми 28 липня минулого року вони поїхали на відпочинок на Дніпро. Двоє дітей, Юля Бахмут та Богдан Іванус, втопилося. Виховательку звинувачували у недбалому виконанні своїх обов'язків. Суд виніс вирок у вигляді позбавлення волі на чотири роки із відстрочкою на два роки та позбавлення права обіймати посади в органах освіти на два роки.

Батько загиблої дівчинки Сергій Бахмут обурюється, що за смерть його дитини ніхто не покараний.

"У мене серце розривається. Людям розповідаю, то вони в шоці. Ці діти росли в нормальних сім'ях. То не то, що якісь алкоголіки. Я приватний підприємець, у Богдана батько священник. Вихователька не вслідкувала за дітьми, через це вони померли, а тепер суддя її просто посварив пальцем і залишив гуляти на волі," - розповідає батько загиблої дівчини. - "Є ж купа доказів, які свідчать про недбалість Орєхової. Судмедексперт встановив, що смерть дітей настала близько 12 години. На фото тих, що я показував, діти хтозна де, без дорослих у воді в 12:03, тобто, співпадає з вироком лікаря. А в 13:30 вихователі тільки помітили, що двох членів групи не вистачає. Півтори години вони мертвими пролежали у воді. А витягли дітей в 18:45. Ніхто ж не знав, де вони, чи на березі чи у воді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині втопилися дві дитини поки дорослі відпочивали

Прокурор просив у судді чотирьох років позбавлення волі та позбавлення права роботи в органах освіти. Суддя Григорій Русаков пом'якшив це клопотання.

"Я дійсно вчора зачитав вирок Наталі Орєховій у вигляді позбавлення волі на чотири роки з іспитовим терміном на два роки та позбавлення права займати посади в органах освіти на два роки. Це означає, що якщо вона протягом двох наступних років вчинить злочин то вирок набуде чинності", - пояснює суддя Канівського суду Григорій Русаков.

Сергій Бахмут не згоден із рішенням суду і планує подати апеляцію.

Зараз ви читаєте новину «Виховательку, яка не встежила за двома дітьми, залишили гуляти на волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути