Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2011 16:57

На Черкащині втопилися дві дитини поки дорослі відпочивали
8

Фото: Фото: Микола Карнарук

Учора в Драбові Черкаської області поховали 11-річного Богдана Іванусу. У п'ятницю його однокласницю Юлію Бахмут. 28 липня вони втопилися у Дніпрі поблизу Канева. Дітей купатися повезли хореограф, вчителька місцевої школи і один з батьків. Проти дорослих порушили кримінальну справу.

"Їм були потрібні не діти, а привід для поїздки. Обидві жінки не мають чоловіків. Ми бачили там валялися свіжі скляні пляшки від спиртного і жерстяні від пива. Тепер міліція каже, що вони були тверезі. Дітям наказали мовчати. Проте деякі вже починають розказувати. Це ж діти, вони довго не будуть приховувати правду. З дітьми були хореограф Наталя Соляник, вчителька англійської Світлана Косяченко і батько однієї дитини Олег Курган, водій Іван Яценко і ще якийсь його кум. Але останнього ми, як приїхали, вже не бачили. Діти розповіли, що чоловіки пішли в ліс по дрова, а жінки готовили сосиски", - згадує плачучи батько Юлії Сергій Бахмут.

Його 40-річна сестра Олена Потапенко працює в місцевій школі.

"Я свого сина не пустила, бо добре знаю цих жінок. Наталка на випускному так перепила, що її відкачували. Мама Юлі Ліля каже, що там теж буде Світлана. Кажу, та теж не викликає довіри. Дитина вернулася з автобуса, вискочила, щоб поцілувати бабусю, яка виряджала. Наче прощалася. У них ця поїздка відразу не складалася. Мали їхати в понеділок, водій напився. В середу дощ, поїхали в четвер. А в 12 годин Юлічка з Богданчиком втопилися, - розповіла Олена Миколаївна.

Наталя Соляник і решта, хто супроводжував дітей на похороні не були. Жінки в період похорону в Драбові не перебували.

"В міліції сказали, не вистачало нам ще трупа. Батьки Юлії налаштовані агресивно, - плаче Наталя Соляник. – Там просто в стороні була яма. Хоч Олег берег Дніпра обстежував. А ми сиділи прямо біля води. Діти вибігали, брали їжу й бігли знов купатися. Ми нічого не їли й не пили".

Юлія і Богдан симпатизували одне одному. Їх називали нареченими. Могили дітей розташовані за кілька метрів одна від одної.

"Доказ у нас є. В сумці Юлії ми знайшли фотоапарат, де видно, що дорослих поряд з дітьми у воді немає. Ми будемо боротися, щоб винні відповіли", - розповів батько Юлії.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині втопилися дві дитини поки дорослі відпочивали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути