Ексклюзиви
середа, 03 квітня 2019 13:42

Вихованців інтернату здавали в рабство

Вихованців інтернату здавали в рабство
Директор одного з інтернатів Житомирської області експлуатував вихованців з відхиленнями у психічному та фізичному розвитку. Фото - DDK.DN.UA

Директор одного з інтернатів Житомирської області експлуатував вихованців з відхиленнями у психічному та фізичному розвитку.

До своєї незаконної діяльності залучив дочку і зятя, які також працювали в інтернаті, повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У всіх притулках порушуються права дітей" - експерт

"Будучи нездатними повною мірою оцінювати й усвідомлювати свої дії та приймати самостійні рішення, вихованці змушені були займатися важкими роботами. На ринку розвантажувати розфасовану в мішки цибулю, у лісі вантажити зрізану деревину, на присадибних ділянках розкидати чорнозем, переносити пісок і будівельні матеріали, виконувати інші роботи при ремонті приміщень і у квартирі зятя директора інтернату", - розповів він.

Тепер стосовно зловмисників розпочато кримінальне провадження за статтею торгівля людьми. Їм загрожує до 12 років в'язниці.

Про знущання над вихованцями з боку керівника дитячого будинку-інтернату в селі Тетерівка Житомирського району 68-річного Олега Гончарова стало відомо у вересні торік. Він віддавав вихованців з інвалідністю в трудове рабство і отримував за це гроші.

Зараз ви читаєте новину «Вихованців інтернату здавали в рабство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути