пʼятниця, 10 вересня 2021 16:13

Відволікся на пса: експрокурор розповів, як улаштував смертельну аварію

Відволікся на пса: експрокурор розповів, як улаштував смертельну аварію
Експрокурора й адвоката із Рівного 38-річного Івана Скобуха, який на смерть збив скутеристку, відправили за ґрати без права на заставу. Фото: rv.npu.gov.ua

Експрокурору й адвокату з Рівного 38-річному Івану Скобуху, який на смерть збив скутеристку, обрали запобіжний захід.

60 діб під вартою без права на заставу - таке рішення сьогодні, 10 вересня, ухвалив Рівненський міський суд.

На такому запобіжному заході наполягала прокуратура, оскільки є ризики, що Скобух може переховуватися - тікав із місця аварії. Також йому загрожує 10-річний термін. Інший ризик - може тиснути на свідків.

Захист просив призначити цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета, забороною лишати житло та спілкуватися зі свідками. Наполягав, що Скобух був тверезий. А з місця ДТП не тікав. І зупинився за кілометр одразу, як побачив проблискові маячки поліцейського авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про багатодітну матір, яка загинула під колесами авто п'яного експрокурора

Домашнього арешту просив і обвинувачений. Сказав, що їхав із допустимою швидкістю. Обіцяв допомагати родині загиблої. А аварія сталася, бо відволікся на пса, який їхав із ним у салоні.

"У скоєному каюся. Не хотів цього. Я 15 років працював сумлінно в правоохоронних органах і направляв до суду аналогічні кримінальні провадження. Я не є небезпечним для людей злочинцем. Жодного разу не притягувався до адміністративної чи кримінальної відповідальності", - сказав Скобух.

Чи був Скобух п'яний - ще встановлюють експерти, розповіли Gazeta.ua у відділі комунікації обласної поліції. За зовнішніми ознаками на момент ДТП - так. Однак від огляду на місці він відмовився. Тож необхідні для експертизи біологічні зразки в нього взяли відповідно до постанови прокурора.

Скобух в органах прокуратури працював із 2006 року. Остання посада - слідчий прокуратури Рівненської області. Його звільнили в серпні торік, бо не пройшов атестацію. Останнім часом займається адвокатською діяльністю. Одружений. Має двох дітей.

Жертвою його їзди стала 35-річна Олеся Генько із села Немовичі Сарненського району. Її поховали вчора, 9 вересня. Сиротами залишилися донька та двоє синів. Молодшому 7 років.

Аварія сталася 8 вересня приблизно о 23:45 поблизу села Немовичі на Рівненщині. 38-річний водій Nissan Rogue збив 35-річну водійку скутера Honda. Від травм жінка загинула на місці. Водій позашляховика був п'яний. З місця ДТП намагався втекти. Його затримали патрульні, які стали свідками ДТП. Водієм позашляховика виявився експрокурор Іван Скобух із Рівного.

Зараз ви читаєте новину «Відволікся на пса: експрокурор розповів, як улаштував смертельну аварію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути